FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία για την ψυχική υγεία των πυροπλήκτων – Κοινή πρωτοβουλία από τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας & το Παν/μιο Πατρών

Ημερομηνία: 14-09-2021 | Συντάκτης:

Επιστημονικό πρόγραμμα βελτίωσης της ψυχικής υγείας των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών δρομολογεί ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος είναι σε διαρκή επικοινωνία το τελευταίο δεκαπενθήμερο με καθηγητές τμημάτων του ιδρύματος, όπως της Ιατρικής και του τμήματος Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας, προκειμένου να υλοποιήσουν μια οργανωμένη δράση ψυχολογικής υποστήριξης των πυρόπληκτων κατοίκων.

Οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι το μέγεθος του προβλήματος έγινε αντιληπτό και κατανοητό μετά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πάτρας, καθώς καταγράφηκαν αρκετές περιπτώσεις ατόμων που έχουν αποκτήσει ψυχικά τραύματα μετά την πυρκαγιά και έχουν ανάγκη επιστημονικής στήριξης.

Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι λεπτό και ευαίσθητο, η δημοτική αρχή και το Πανεπιστήμιο Πατρών συζητούν πολύ προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια τη μορφή που πρέπει να έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα για να εφαρμοστεί με επιτυχία και να βοηθήσει αποτελεσματικά τους πυρόπληκτους κατοίκους.

Όπως ανέφεραν ακαδημαϊκές πηγές στην «Πρωινή», το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει την πρόθεση να βοηθήσει ενεργά τον τοπικό πληθυσμό με τη συμμετοχή τόσο των καθηγητών όσο και των σπουδαστών, με στόχο να αμβλύνει τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην ψυχική υγεία των κατοίκων.

Μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας τόνισε στην «Πρωινή» ότι η επούλωση ψυχικών τραυμάτων είναι μια παραγνωρισμένη παράμετρος, της οποία η σημασία συχνά υποτιμάται, για αυτό και επιδίωξή τους είναι να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση το προσεχές χρονικό διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος