FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Χρ. Χριστοδουλόπουλου για τον πρώτο χρόνο της θητείας Λυμπέρη: Αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδοι λεονταρισμοί, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα

Ημερομηνία: 07-10-2020 | Συγγραφέας:

Συνέντευξη τύπου, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους θητείας του νέου δημοτικού σχήματος, παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ και τέως δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλους.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, αναφορικά με τον απολογισμό – παραδοχή όπως είπε της αποτυχίας του, τον οποίο παρουσίασε προ ημερών.

«Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου. Ένας χρόνος που μας βρήκε όλους με νέες συνήθειες, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Αυτό όμως από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τα πάντα» είπε ξεκινώντας και συνέχισε: «Με μεγάλη μου θλίψη διάβασα τον απολογισμό του Δημάρχου Ήλιδας. Ο Δήμαρχος ξέχασε ότι ολοκλήρωσε το 17ο έτος θητείας του, άρα του διαφεύγει ότι είναι ο βασικός δημιουργός αυτών των προβλημάτων που ο ίδιος μας παρουσίασε. Δεν τα βρήκε τα προβλήματα, ο ίδιος τα δημιούργησε. Για ακόμα μία φορά έκανε απολογισμό ως υποψήφιος Δήμαρχος και όχι ως ο πρώτος πολίτης του δήμου μας. Μάλλον βιάζεται για το 2023, όμως, εδώ θα είμαστε και τότε για να τα συζητήσουμε εξ αρχής και να τα θέσουμε στην πραγματική τους διάσταση. Το σχόλιο μου για τον απολογισμό του Δημάρχου Ήλιδας θα μπορούσε να χωρέσει μέσα και σε λίγες μόνο λέξεις. Αλαζονεία, ανικανότητα, ανέξοδοι λεονταρισμοί, περίσσιο θράσος και πολλά πολλά ψέματα. Ψέματα για όλους και για όλα. Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι ότι, και η ουσία των λεγόμενων του ήταν “μηδέν”. Όλο ΘΑ, μεγαλοστομίες κι ένα θαμπό όραμα για το μέλλον. Όπως ένα άδειο κουτί με ωραίο περιτύλιγμα, που παρά τις όμορφες κορδέλες παραμένει εντελώς άδειο».

Ακολούθως, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι ο κ. Λυμπέρης, κατά την προσφιλή του μέθοδο, δημιουργεί και πάλι τεράστια προβλήματα και φανταστικούς αντιπάλους, προκειμένου να εμφανίζεται στη συνέχεια ως «ο μάγκας της περιοχής και ο «Μεσσίας» που τα λύνει».

«Η δική μας απάντηση για όλα όσα, είπε αλλά και γι’ αυτά που τεχνηέντως ξέχασε να πει είναι μία: ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΧΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ. Άλλωστε, ο ίδιος είχατε ζητήσει μόνο 100 ημέρες. Εμείς σας αφήσαμε έναν ολόκληρο χρόνο. Όμως ο δήμος που σας παραδώσαμε δεν αντέχει άλλο την πολιτική της οπισθοδρόμησης και του βολέματος, γεγονός που πάει σε αντίθετη κατεύθυνση με την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών».

Νοσοκομείο

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλόπουλος, σχολίασε κάθε μια εξαγγελία Λυμπέρη, ξεκινώντας από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας το οποίο όπως είπε, «κλείνει μέρα με την ημέρα με ευθύνη του Δημάρχου όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του ιδρύματος». «Ναι μεν έγιναν οι δωρεές, που αν και είχαν προεκλογικό χαρακτήρα και σκοπό, καλώς έγιναν. Αυτό από μόνο του, όμως, δεν φτάνει για να κρατήσει το νοσοκομείο ζωντανό. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στον πρώτο χρόνο της θητείας Λυμπέρη κλείνει μέρα με την ημέρα. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε τα επίσημα στοιχεία εισαγωγών ασθενών του ίδιου του νοσοκομείου όπου οι εισαγωγές ασθενών έπεσαν στο μισό από το προηγούμενο έτος. Τι κι αν το νοσοκομείο αποτέλεσε τη σημαία σας στην προεκλογική περίοδο, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν για συγκεκριμένη μόνο χρήση και αυτή εξαντλήθηκε στις εκλογές».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη νέα πτέρυγα η οποία ξεκίνησε επι Λυμπέρη το 2004  και 10 χρόνια μετά παρέμενε «αραχνιασμένη στα αζήτητα» και αν δεν δρομολογούσαν από το 2015 λύσεις, «σήμερα θα παρέμενε άδειο κουφάρι».

Πανεπιστημιακό τμήμα Γεωπονίας

«Σχετικά με το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου, εμείς το κάναμε πανεπιστημιακό τμήμα, όταν προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το χάσουμε. Αν από την πρώτη στιγμή ακολουθούσε το πλάνο ανάπτυξης που είχαμε θέσει μέσω ειδικής μελέτης η οποία είχε κατατεθεί στο υπουργείο, σήμερα θα είχε ήδη αξιοποιήσει και το Ινστιτούτο Γεωργικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, που προβλέπεται με ΦΕΚ να γίνει στα σαπισμένα κτήρια του ινστιτούτου στον Κόροιβο. Όμως κι εκεί φαίνεται να έχει ένα θαμπό όραμα, χωρίς καμία πυξίδα και προσανατολισμό.  Να επισημάνω, όμως, και δύο σοβαρά ψεύδη του κυρίου Λυμπέρη. Το ένα έχει να κάνει με την έδρα της σημερινής σχολής, η οποία ποτέ δεν ήταν στην Αμαλιάδα από το 2012 (έδρα Μεσολόγγι) που έχασε ο ίδιος μέσω του σχεδίου ΑΘΗΝΑ τα πρώτα τμήματα του τότε ΤΕΙ. Το άλλο ψεύδος έχει να κάνει με τα κονδύλια για την επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου στην Αμαλιάδα. Τα χρήματα αυτά, όπως πολύ καλά γνωρίζει, ήταν εγγεγραμμένα σε κωδικό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και όχι στον Δήμο για να χαθούν. Αυτός προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι είχε έτοιμη μελέτη, χωρίς αυτή να υπάρχει. Αυτό άφησε πίσω τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο κύριος Λυμπέρης, ένα μεγάλο τίποτα».

Διυλιστήριο

Μιλώντας για το Διυλιστήριο, τόνισε «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, υλοποιείστε τα έργα που σας αφήσαμε και δώστε επιτέλους τις μετρήσεις για το διυλιστήριο ποιότητας νερού στη δημοσιότητα. Έκανε –λέει– πρόταση 5,2 εκατομμυρίων ευρώ για αντικατάσταση του αγωγού Κακοταρίου και μακάρι το έργο να ενταχθεί, όμως, τρία μεγάλα έργα εκατομμυρίων ευρώ που του αφήσαμε, α) την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της Αμαλιάδας, β) το έξυπνο δίκτυο πόλης που θα μειώσει τις βλάβες και τα προβλήματα και γ) τα έργα βελτίωσης του διυλιστηρίου, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα αφήνει στα αζήτητα. Αυτά τα έργα τα έχει ώριμα και χρηματοδοτημένα και αν ήθελε μπορούσε να τα ξεκινήσει χθες. Όμως γιατί δεν θέλει; Όσον αφορά την ποιότητα του νερού με τον προβληματικό τρόπο υδροληψίας από τη λίμνη που ο ίδιος πρόκρινε κατά  την κατασκευή, φαίνεται να το έχει ξεχάσει εντελώς, κι ας τίθεται θέμα δημόσιας υγείας».

Κουρούτα

«Σχετικά με τη χαμένη, όπως εντελώς άστοχα είπατε, αίγλη της Κουρούτας η απάντηση είναι εύκολη. Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για την Κουρούτα θα είχατε φέτος ανοιχτές όλες τις δομές του κάμπινγκ. Κλειστό μας το παραδώσατε το 2014, κλειστό το αφήσατε και το καλοκαίρι του 2020. Όσο για τη γαλάζια σημαία, μάλλον ξεχνάει ότι αυτός την έχασε τη φετινή χρονιά και θα πρέπει να απολογηθεί στους συνδημότες μας κι όχι εμείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Λιμανάκι Παλουκίου

«Για το λιμανάκι του Παλουκίου, ο κύριος Λυμπέρης ξεχνάει το βασικό. Ότι επί 16 χρόνια Δήμαρχος το άφησε στα ελάχιστα “ορφανά” αλιευτικά καταφύγια της χώρας. Εμείς το φέραμε με νομοθετική ρύθμιση το 2018 στον Δήμο Ήλιδας, για να καυχιέται σήμερα με μία γενικόλογη έκθεση ιδεών ότι θα το αναπτύξει. Δεν πειράζει, η κοινωνία γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει».

Εργοστάσιο Τριανταφυλλιά

«Για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά εμφανίστηκε ως διχασμένη προσωπικότητα. Αλλά είπε στον απολογισμό του και άλλα στην τηλεόραση κατά την αυτοψία που έκανε πριν λίγες ημέρες.  Η αλήθεια για το εργοστάσιο είναι μία. Εμείς κρατήσαμε ζωντανό ένα θνησιγενές έργο και μάλιστα το εντάξαμε μέσα στα 4 πρώτα εργοστάσια απορριμμάτων της χώρας μας που γίνονται με ΣΔΙΤ».

«Ξέχασε την Πατρών Πύργου»

«Ο Δήμαρχος Ήλιδας δεν αφιέρωσε ούτε μία πρόταση του απολογισμού του στην Πατρών – Πύργου, παρά το γεγονός ότι αφιέρωσε το πρώτο εξάμηνο  της θητείας του σε αυτό. Κατάφερε να διχάσει τους αιρετούς και τους πολίτες για το νέο αυτοκινητόδρομο και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα. Προφανώς φοβάται ότι οι λύσεις που ο ίδιος προέκρινε θα έχουν αρνητική τροπή για το μεγάλο αυτό έργο και θα το πάνε τέσσερα χρόνια μπροστά».

Ο Δήμος χρειάζεται Δήμαρχο

Ολοκληρώνοντας την πολύωρη συνέντευξη του δήλωσε: «Η παράταξή μας είχε και έχει όραμα για τον δήμο Ήλιδας. Όραμα που δυστυχώς χάνετε σε αυτή την καταστροφική χρονιά. Έργο που ενώ ήταν έτοιμο προς υλοποίηση παραμένει στα αζήτητα.  Καλώ τη δημοτική αρχή, να αλλάξει ρότα πριν να είναι για όλους μας αργά. Εμείς ως παράταξη θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε ό,τι πάει την πόλη μας μπροστά και απέναντι σε οτιδήποτε την μετατραπεί σε μια πόλη τρίτης κατηγορίας. Όμως θα ήθελα να πω προσωπικά στον δήμαρχο τα εξής: με ψέματα και ανέξοδους λεονταρισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα. Θέλουν παρουσία και εργασία, κι όχι έναν δήμαρχο part time!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων