FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη τύπου από το Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας: «Γάγγραινα» η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
-Απομακρύνονται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όλα τα seatrack από τις παραλίες του Νομού

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όσον αφορά την πρόσβασιμότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων της Π.Ε. Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου με χθεσινή συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΦΙΑΠ στις 6 το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παπαναγιώτου, επισήμανε ότι ο Σύλλογος καταβάλει κάθε προσπάθεια για να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της περιοχής για αυτό και πραγματοποιούν συναντήσεις με φορείς όπως το διοικητή του Νοσοκομείου, την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ για τις καταναλώσεις νερού κ.α. ενώ αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στο Λιμεναρχείο Κατακόλου υποστηρίζοντας πως θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση. “Υπάρχουν 44 σκαλοπάτια που αδυνατούμε να ανέβουμε για να εξυπηρετηθούμε και δεν είμαστε μόνο εμείς. Υπάρχουν ηλικιωμένοι ακόμα και απόμαχοι ναυτικοί που αδυνατούν να φτάσουν στην υπηρεσία. Έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν γίνει ενέργειες μεταστέγασης του λιμεναρχείου αλλά δε το έχουμε δει. Κάνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επισπεύσουν τις διαδικασίες στο υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, γιατί πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία με αυτό τον τρόπο”.

“Απομακρύνονται τα seatrack”

Ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Παπανικολόπουλος, πρόσθεσε όσον αφορά την προσβασιμότητα ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν σε όλες τις δημόσιες  υπηρεσίες, τις τράπεζες, ακόμα και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιατρεία και θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον για τα άτομα με αναπηρίες και τις ανάγκες τους, δημιουργώντας συνθήκες πρόσβασης. “Προσπαθούμε αυτή η γάγγραινα να λυθεί” είπε και αναφέρθηκε στην ανάγκη απομάκρυνσης των seatrack από τις παραλίες του Νομού εγκαίρως. “Έχουμε φτάσει στο Σεπτέμβριο και θα πρέπει σύντομα τα seatrack να απομακρυνθούν από τις παραλίες γιατί αν σημειωθεί κακοκαιρία θα υποστούν ζημιές. Έχω ενημέρωση ότι στις 11 Σεπτέμβρη θα βγάλουν τους μηχανισμούς από τις παραλίες Βαρθολομιού, Γλύφας και Θινών του Δήμου Βαρθολομιού, στις 15 με 20 του μήνα από την Κουρούτα και την Αγία Μαρίνα και από τις 20 έως το τέλος του μήνα από τις Πλάκες Κατακόλου ώστε να φυλαχθούν και του χρόνου να μπορέσουμε να απολαύσουμε και πάλι τη θάλασσα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος