FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Δημάρχου Τ. Αντωνακόπουλου και αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Παπαδημητρίου: «Ο Πύργος είναι πιο μπροστά από τη Σπάρτη στη διεκδίκηση ΤΕΦΑΑ»

Ημερομηνία: 05-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα

Πιο μπροστά στη διεκδίκηση από τη Σπάρτη για το θέμα ίδρυσης και λειτουργίας ΤΕΦΑΑ, είναι η δημοτική αρχή Πύργου, σύμφωνα με τα όσα ξεκαθάρισε με συνέντευξη του ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος.

Καταθέτοντας μια σειρά έγγραφα για τις ενέργειες που έχουν γίνει ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε πως η πόλη έχει πλεονέκτημα καθώς διαθέτει απόθεμα ιστορικό και πολιτιστικό αφού οι αξίες του Ολυμπισμού γεννήθηκαν στην Ηλεία ενώ υπενθύμισε πως για την ίδρυση του υπάρχει απόφαση από την προηγούμενη κυβέρνηση, που έχει ανασταλεί από τη νυν και πως τη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Πύργο στηρίζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών. “Σήμερα λοιπόν, μετά από μια κυβερνητική αλλαγή, επιστρέφουμε πάλι στο σημείο μηδέν. Δυστυχώς δεν ακούσαμε διαφωνίες έντονες από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ηλείας στη Βουλή για την κατάργηση του τμήματος στον τόπο μας. Αντί να δοθεί η μάχη υπεράσπισης, ανυπεράσπιστα χάσαμε με άλλο νόμο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση. Επειδή ακούγονται πολλά και επειδή πολλοί αρέσκονται στο να προδιαγράφουν ήττες και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα επιμένοντας να επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση όπου είμαστε πριν από λίγο καιρό με αποφάσεις της Πολιτείας, που έλεγε ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και ανάπτυξη του”.

Υπενθυμίζοντας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, ανέφερε τη σύσκεψη με τους Ηλείους βουλευτές και θεσμικούς παράγοντες του τόπου πριν μερικούς μήνες που δήλωναν την στήριξη τους στο αίτημα αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τη συνάντηση με την Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας και τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναφέρθηκε ακόμα στον εμπεριστατωμένο φάκελο που έχει παραδοθεί στο Υπ. Παιδείας, στον πρώην Πρύτανη αλλά και στην συνομιλία με τον νυν, όπου και έχει εκφραστεί σε όλους τους τόνους ότι παραμένουν ανυποχώρητοι στα αιτήματα τους.

«Όχι στη μιζέρια και την ηττοπάθεια»

Ο κ. Αντωνακόπουλος, πρόσθεσε ακόμα ότι το θέμα με τη Σπάρτη δεν είναι σαν μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση στην οποία μπορούμε να πούμε ότι κέρδισε η Σπάρτη και χάσαμε εμείς και φανερά αγανακτισμένος τόνισε “Έλεος με αυτή μιζέρια, την ηττοπάθεια και τον πεσιμισμό στην Ηλεία! Εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη, σηκώνουμε θέματα και τα κερδίζουμε όπως το hot spot στο Επιτάλιο. Απόδειξη είναι ότι εγώ τώρα είμαι δικαστικά διωκόμενος από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο «Αιγαίο» γιατί χάλασα τη δουλειά… Εμείς επιμένουμε, έχουμε πολλά έγγραφα, έχουμε όλη την επιστημονική κοινότητα του νομού Ηλείας, όλοι οι καθηγητές φυσικής αγωγής σε συνέλευσή τους στηρίζουν το αίτημα και έχουν δρομολογήσει μια σειρά από θέματα. Εμείς μιλάμε για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου που είναι η Σπάρτη, είναι άλλη υπόθεση. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν να διεκδικεί, δεν έχουμε τακτική ετεροπροσδιορισμού. Είναι πολύ εύκολο στην Ελλάδα να έχεις μια μελέτη βιωσιμότητας, διότι δεν είναι μια συγκεκριμένη παραγωγική επένδυση, είναι κάτι πολύ θεωρητικό αυτό. Αυτό είναι ο λόγος που ηττηθήκαμε και ακούμε σχόλια ότι δεν κάνουμε τίποτα και κάνουν οι άλλοι; Είναι καταστροφικό αυτό!”.

Καταλήγοντας ο  δήμαρχος Πύργου κάλεσε τους Ηλείους κυβερνητικούς βουλευτές να τοποθετηθούν δημόσια για το αν θέλουν το ΤΕΦΑΑ στην πόλη, υποστηρίζοντας πως δυο το έχουν ήδη δηλώσει επίσημα. “Είχε ποτέ η Σπάρτη με νόμο ΤΕΦΑΑ, έχει απόφαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου; Εμείς τα έχουμε αυτά… Είμαστε πιο μπροστά”.

«Παγκόσμια πρωτοτυπία η μια κυβέρνηση να ακυρώνει την προηγούμενη»

Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου πρόσθεσε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ίδρυση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και για την επίτευξη του έχουν γίνει στοχευμένες ενέργειες και μεθοδευμένες κινήσεις. “Να προσθέσω μόνο πως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μια Κυβέρνηση να ακυρώνει την προηγούμενη. Το να αναιρούνται ψηφισμένοι νόμοι είναι απαράδεκτο και στα ζητήματα Παιδείας θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Μόνο οργανωμένα μπορούμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα… οι ασκήσεις επί χάρτου είναι καλές αλλά το πόλεμο δεν τον κερδίζουν οι στρατηγοί αλλά οι στρατιώτες, κι εμείς σαν δημοτική αρχή που όλοι πλαισιώνουμε τον δήμαρχο, μαζί κι αυτός, είμαστε στρατιώτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος