FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Πόπη Σπυροπούλου: «Ο Ολυμπιακός είναι μια υπολογίσιμη δύναμη»

Ημερομηνία: 31-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η πρόεδρος της ομάδας των Σαβαλίων μιλά για την ευχάριστη έκπληξη της Α1 DEDALOS SECURITY

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η Πόπη Σπυροπούλου μετά από οχτώ χρόνια ενεργός παράγοντας στους Λέοντες Αμαλιάδας, φέτος ηγείται διοικητικά της ομάδας του χωριού της, του Ολυμπιακού Σαβαλίων. Η Πόπη Σπυροπούλου, λογίστρια στο επάγγελμα, με δικό της λογιστικό γραφείο εδώ και δέκα χρόνια στην Αμαλιάδα, είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού και η θέση της δεν είναι τυχαία. Η Πόπη δεν είναι απλά μια γυναίκα που ομορφαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Κατέχει το άθλημα και μάλιστα έχει παίξει ποδόσφαιρο. Έχει αγωνιστεί στη γυναικεία ομάδα του Αιόλου Πύργου, από το 2004 έως το 2006, με προπονητή τότε τον Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, που η ομάδα είχε φτάσει ακόμα και στην Α΄ Εθνική. Και δεν είναι η μοναδική γυναίκα που αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού. Άλλες τρεις έχουν θέση σε αυτό και πρόκειται για την Κατερίνα Καραφλού (Ειδικός Γραμματέας), την Αθανασία Ξυδού (Υπεύθυνη εκδηλώσεων) και την Βασιλική  Ριζοπούλου (Υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης). Παράλληλα, υπάρχουν και τρεις ακόμη γυναίκες εξωτερικοί συνεργάτες, η Γιώτα Κυριαζή (Νομικός Σύμβουλος) και Ανθή και Δήμητρα Κωνσταντοπούλου (Τμήμα Μarketing)!

Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, λοιπόν, είναι το μοναδικό σωματείο στο νομό, με τόσο έντονη τη γυναικεία παρουσία και εφόσον δεν είναι σύνηθες να ασχολούνται τόσο διεξοδικά οι γυναίκες με το «σκληρό» άθλημα του ποδοσφαίρου, ζητήσαμε από την Πόπη Σπυροπούλου τη δική της ξεχωριστή οπτική για τη φετινή έκπληξη της Α1 Κατηγορίας, τον Ολυμπιακό, που με ελάχιστες προσθήκες το περασμένο καλοκαίρι και χαμηλό μπάτζετ διεκδικεί τον τίτλο.

 

-Καταρχάς, είσαι εδώ και κάποια χρόνια ενεργό διοικητικό στέλεχος ομάδων του ηλειακού ποδοσφαίρου. Πότε και πώς αποφάσισες να εισχωρήσεις στο ποδόσφαιρο;

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια περίπου είμαι διοικητικό στέλεχος σε ομάδες της  Ηλείας. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο από την παιδική κιόλας ηλικία με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση, αφού είναι ο μόνος πλέον τρόπος να βρίσκομαι δίπλα στο αγαπημένο μου άθλημα. Και λέω “ο μόνος πλέον”, γιατί έχω περάσει και μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους στο παρελθόν».

-Τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο, τι θα ήθελες να πετύχεις μέσω της ενασχόλησής σου με αυτό;

«Το ποδόσφαιρο για μένα σημαίνει  πάρα πολλά. Είναι πάθος, λατρεία, αγάπη, τρόπος έκφρασης, αγαπημένες αναμνήσεις. Δέθηκα με αυτό από πολύ μικρό παιδί όταν στις γειτονιές  του χωριού μου ήταν το βασικό μας  παιχνίδι και στην οθόνη της τηλεόρασης  η μόνη ευχαρίστηση, για μένα τουλάχιστον που το λάτρεψα σαν άθλημα και κατά κοινή ομολογία είχα κλίση σε αυτό. Μεγαλώνοντας υπήρξα παίκτρια ποδοσφαιρικών ομάδων, γυναικείας (Αίολος Πύργου) και αντρικών (5×5),  για να φτάσω στο σήμερα να γίνω διοικητικό στέλεχος. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, αυτό είναι το μόνο  που θέλω να πετύχω  μέσω της ενασχόλησής  μου με το ποδόσφαιρο, να είναι πάντα μέρος της ζωής μου».

 

 -Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων πώς προέκυψε και ποιες είναι οι προσδοκίες σου με την ομάδα;

«Αμέσως μετά  την αποχώρησή μου από το Δ.Σ.  των Λεόντων Αμαλιάδας δέχτηκα την πρόταση της ομάδας του χωριού μου, του Ολυμπιακού Σαβαλίων, την οποία και προσωρινά  έβαλα στο ντουλάπι θέλοντας να κρατήσω μια απόσταση από το χώρο για να ξεκουραστώ. Στάθηκα διακριτικά δίπλα τους για ένα χρόνο, ώσπου ο Ολυμπιακός επανέλαβε την πρότασή του και φυσικά τη δέχτηκα. Θεωρώ ότι η πορεία και ο αγώνας της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Α1, έχουν κάνει τα Σαβάλια μια υπολογίσιμη ποδοσφαιρική  δύναμη. Έτσι ακριβώς θέλω τον Ολυμπιακό, μια ομάδα με κύρος που θα στέκεται στην Α1 κατηγορία και θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

-Περίμενες τη φετινή πορεία; Ποιο θεωρείς ότι είναι το κλειδί της επιτυχημένης μέχρι τώρα πορείας;

«Βεβαίως  και την περίμενα σε αντίθεση με τα προγνωστικά, που όμως δε μας επηρέασαν καθόλου. Η ομάδα των Σαβαλίων είναι μια οικογένεια με την ουσιαστική έννοια της λέξης. Αποτελείται από πρόθυμα και καλά παιδιά, που ποτέ δεν  έχουν δημιουργήσει εντάσεις και συνεργάζονται άψογα με το τιμ των προπονητών μας. Είναι δεμένοι και οι περισσότεροι αρκετά χρόνια μαζί εντός και εκτός γηπέδων. Οι προπονητές, νέοι και φιλόδοξοι, έχουν συμβάλει θετικά στην “οικογένειά» μας.  Το κλίμα αυτό το ενισχύει και το Δ.Σ., που αποτελείται από άτομα δυναμικά, ίδιας περίπου ηλικίας, με κοινό ενδιαφέρον και στόχους για την ομάδα μας. Φυσικά πάντα θα προσπαθούμε για την καλύτερη οργάνωση και συγκρότησή της».

 

-Οι ασκήσεις γιόγκα ήταν δική σου ιδέα; Πώς αντέδρασαν οι παίκτες όταν τους είπατε για τις εν λόγω ασκήσεις;

«Ήταν μια ιδέα του Νίκου Μαρσέλη, την οποία στήριξα από την πρώτη στιγμή παρόλη την δυσπιστία. Διακωμωδήθηκε αρκετά μόνο και μόνο επειδή υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη στο άκουσμα της λέξης γιόγκα, αλλά καθετί καινούριο και πρωτοπόρο προκαλεί σχολιασμό, αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακό. Και το λέω αυτό γιατί τελικά είδαμε τους παίκτες μας να δυσκολεύονται αρκετά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

 

-Τελειώνοντας, ποια πιστεύεις ότι θα είναι η πρώτη τετράδα της Α1 και ποιος το φαβορί για τον τίτλο;

«Ήδη στον Α΄ γύρο  έχει ξεχωρίσει μια τετράδα. Από εδώ και στο εξής θα παίξει ρόλο η σταθερότητα, η αγωνιστική διάρκεια, η ψυχολογία, οι μεταγραφικές ενισχύσεις του Γενάρη και τελικά η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη αυτή θα είναι και το φαβορί. Πρώτη για δώδεκα συνεχόμενες αγωνιστικές η ομάδα του Ολυμπιακού, έχει αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες  και θα μπορούσε να είναι μια από τις ομάδες  που θα  κατακτήσει ακόμα και τον τίτλο, άσχετα με την τωρινή τρίτη θέση που την αποδίδω σε μια φυσιολογική και προσωρινή καμπή.

Θα ήθελα με την ευκαιρία των ημερών να ευχηθώ Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη, αισιοδοξία και δύναμη σε όλο τον  κόσμο. Στο δε ποδοσφαιρικό κόσμο της Ηλείας, όχι βία στα γήπεδα, όχι στο ρατσισμό, ναι στον υγιή αθλητισμό, ναι στο δίκαιο πρωταθλητισμό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος