FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Μαύρου-Μαστοροπούλου: «Μοναδικό θέαμα στο Masters Αρχ. Ολυμπίας»

Ημερομηνία: 15-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Νάντια Μαύρου και Μαρία Μαστοροπούλου θα εκπροσωπήσουν τον Ολυμπιονίκη στο Masters της Αρχ. Ολυμπίας.

Νάντια Μαύρου και Μαρία Μαστοροπούλου θα πάρουν μέρος στο Olympia Masters (19-21 Ιουλίου) και καλούν τον φίλαθλο κόσμο να παρακολουθήσει τη θεαματική διοργάνωση

 

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

 

Οι πρωταθλήτριες του Ολυμπιονίκη στο φετινό περιφερειακό πρωτάθλημα βόλεϊ, καλούνται σε λίγες μέρες, στις 19-21 Ιουλίου, να εκπροσωπήσουν το σύλλογο αλλά και την Ηλεία γενικότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters Beach Volley της Αρχ. Ολυμπίας. Η 36χρονη πασαδόρος Νάντια Μαύρου και η 30χρονη ακραία Μαρία Μαστοροπούλου, αποτελούν το δίδυμο του διοργανωτή Ολυμπιονίκη και μάλιστα, μέσω της wild card, θα παίξουν απευθείας στο κυρίως ταμπλό, έχοντας να συναγωνιστούν, δηλαδή, τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Δύσκολη αποστολή για τις δύο αθλήτριες, που όμως θέλουν πρωτίστως να χαρούν τη διοργάνωση και να βάλουν και αυτές το δικό τους λιθαράκι για την προβολή του αθλήματος  στο νομό μας. Η Νάντια, πάντως, με καταγωγή από τη Νάξο, έχει θητέψει ακόμα και σε ομάδες της Α1 του ελληνικού βόλεϊ, όπως τον Κτησιφώντα την περίοδο 2005-2007, έχει πάρει μέρος σε πολλά τουρνουά beach volley και έχει την εμπειρία να καθοδηγήσει τη Μαρία, που είναι η πρώτη της σεζόν που ασχολείται επίσημα με το άθλημα του beach volley.

Οι δύο αθλήτριες μίλησαν στην «Πρωινή» για το beach volley και το Olympia Masters και απηύθυναν πρόσκληση σε όλους τους Ηλείους φιλάθλους να παραβρεθούν στους αγώνες και να παρακολουθήσουν δια ζώσης το θεαματικό αυτό άθλημα από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές.

 

Φέτος παίρνετε μέρος σε μεγάλα τουρνουά beach volley, όπως στα Masters. Καταρχάς, τι σημαίνει για σας το άθλημα αυτό;

Μαστοροπούλου:  «Μέχρι πέρυσι δεν είχα ασχοληθεί σοβαρά με το beach volley, έπαιζα ερασιτεχνικά με φίλους στην παραλία. Οπότε, φέτος που παίρνω μέρος μαζί με τη Νάντια σε επίσημα τουρνουά της Ομοσπονδίας είναι κάτι εντελώς καινούριο για μένα. Το beach volley είναι πλέον για μένα «έρωτας». Μου αρέσει να παίζω με τις ώρες το καλοκαίρι».

Μαύρου: «Θα σου πω κάτι που λέω τα τελευταία χρόνια. Αν τώρα ήμουν 15 χρονών, θα έπαιζα βόλεϊ μόνο στην άμμο, δεν θα πάταγα παρκέ. Μου αρέσει πάρα πολύ. Απλά, τα χρόνια που ξεκίνησα το βόλεϊ, το beach volley δεν ήταν ιδιαίτερα αναπτυγμένο, όπως είναι τώρα, οπότε δεν είχα τη δυνατότητα να παίζω τόσο πολύ όπως τώρα. Υπήρχαν πολύ λίγα γήπεδα και λίγοι αθλητές που ασχολούνταν. Όταν το γνώρισα, πραγματικά κι εγώ το ερωτεύτηκα. Μπορεί ακόμα και να ξεχάσω να φάω όταν παίζω beach volley».

 

Ποιο άθλημα είναι πιο δύσκολο, το βόλεϊ σάλας ή το beach volley;

Μαύρου: «Είναι δύο διαφορετικά αθλήματα, το ένα έχει περισσότερα εξειδικευμένα στοιχεία και χρειάζεται σωματικά προσόντα για να παίξεις πιο δυνατά για παράδειγμα, ενώ το beach volley έχει πιο πολύ τεχνική και θέλει περισσότερο αντοχή και κίνηση. Θα δεις παίκτες που στη σάλα παίζουν σε χαμηλές κατηγορίες, αλλά στην παραλία κερδίζουν παίκτες που μπορεί να παίζουν ακόμα και Α1. Δεν σημαίνει δηλαδή πως ένας πολύ καλός παίκτης στη σάλα, απαραίτητα θα κερδίσει στο beach. Είναι δύο διαφορετικά αθλήματα που απαιτούν να έχεις διαφορετικά στοιχεία  και θεωρώ πως το ένα συμπληρώνει το άλλο. Αν ξέρεις καλό βόλεϊ και παίξεις beach volley, πιθανότατα να πετύχεις.  Αλλά αν παίζεις στη σάλα και ξεκινήσεις και beach volley, θα γίνεις πολύ καλύτερος στη σάλα. Το ένα θεωρώ ότι βοηθάει το άλλο».

Οι δύο αθλήτριες προπονούνται σκληρά για να είναι έτοιμες…

Μαρία, πώς αισθάνεσαι που πλέον ασχολείσαι πιο επίσημα με το beach volley;

Μαστοροπούλου: «Είναι ωραία τελικά. Υπάρχουν μεν πολλά καινούρια πράγματα που πρέπει να μάθεις, πώς θα κινηθείς, τα χτυπήματα και άλλα,  εντούτοις είναι  πολύ ωραίο άθλημα. Είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά που ήξερα για το βόλεϊ σάλας».

 

Ποια τουρνουά έχετε ακολουθήσει φέτος;

Μαύρου: «Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στα επίσημα τουρνουά της Ομοσπονδίας, εφόσον είχαμε την πολυτέλεια να μπορούμε να προπονούμαστε. Πήραμε μέρος στο OPEN της Καλαμάτας, στο Βeach Volley League στο Σχοινιά,  όπου φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και τώρα θα πάρουμε μέρος στο Masters του Αντιρρίου (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε πριν τη διοργάνωση του Αντιρρίου που έγινε το Σαββατοκύριακο). Και στη συνέχεια θα συμμετάσχουμε στο Masters της Αρχ. Ολυμπίας. Δεν υπήρχαν έτσι κι αλλιώς κοντινά τουρνουά για να πάρουμε μέρος και να βοηθηθεί και η Μαρία, που στην Καλαμάτα ήταν το  πρώτο τουρνουά στη ζωή της. Θέλει κότσια να το κάνεις αυτό και στέκεται με μεγάλη αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα κι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Και οι συνθήκες είναι διαφορετικές και το επίπεδο είναι διαφορετικό και οι απαιτήσεις  από μένα και από τον αγώνα είναι διαφορετικές, αλλά έχει σταθεί επάξια κι έχει περιθώρια βελτίωσης».

 

Πώς νιώθετε που θα πάρετε μέρος στην ανώτατη διοργάνωση του ελληνικού beach volley, στο Masters; Ανυπομονείτε; Είστε αγχωμένες;

Μαστοροπούλου: «Υπάρχει άγχος διότι είναι κάτι που το κάνω πρώτη φορά, αλλά ανυπομονώ κιόλας να δω πώς είναι, διότι είναι κάτι το διαφορετικό. Θέλω να πιστεύω πως θα έχω δημιουργικό άγχος και θα αντεπεξέλθω όσο καλύτερα γίνεται».

Μαύρου: «Εγώ από την άλλη, δεν έχω άγχος, για να πω την αλήθεια. Εγώ ανυπομονώ και  περισσότερο θέλω να παίξουμε καλά. Δεν με νοιάζει η νίκη αλλά το να αγωνιστούμε, να το ευχαριστηθούμε και να παίξουμε με αξιοπρέπεια, έστω κι αν χάσουμε. Πάνω κάτω στα προκριματικά είναι οι  ίδιες ομάδες που «ανακυκλώνονται» και στα OPEN και στα Masters. Από κει και πέρα, διαφοροποιούνται κάποιες που είναι στο κυρίως ταμπλό. Εκεί σίγουρα θα βρεθούμε αντιμέτωπες με ομάδες πιο έμπειρες και απαιτητικές, αλλά- το ξαναλέω- στο beach volley υπάρχουν διάφορες συνθήκες και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει σε ένα παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Θέλω γεμάτα σκορ άσχετα με την κατάληξη. Με νοιάζει να μην φεύγουν οι πόντοι και χάνουμε με ευθύνη δική μας».

Με άψογο στιλ το χτύπημα της Νάντια Μαύρου.

 

Τι προσδοκάτε στο Masters της Αρχ. Ολυμπίας, μπροστά στους Ηλείους φιλάθλους, στους συγγενείς και στους φίλους σας;

Μαύρου: «Προσδοκούμε μια πολύ καλή εμφάνιση και αν έρθει νίκη ή νίκες, θα είναι ό,τι καλύτερο μπροστά στον κόσμο μας. Έχουμε υποστηριχτές και χορηγούς που ενισχύουν την προσπάθειά μας και θέλουμε  να τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους, ειδικά στην Αρχ. Ολυμπία».

Μαστοροπούλου: «Να κάνουμε καλές εμφανίσεις. Να παίξουμε αυτό που ξέρουμε και αυτό που μπορούμε και από πλευράς αποτελέσματος να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προπονούμαστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να είμαστε όσο πιο έτοιμες γίνεται».

Η Μαρία Μαστοροπούλου καρφώνει σε ένα από τα τουρνουά του Ολυμπιονίκη.

 

Τι περιμένετε από τη διοργάνωση της Αρχ. Ολυμπίας σε σχέση με πέρυσι;

Μαύρου: «Ελπίζω να έχει περισσότερο κόσμο σε σχέση με πέρυσι και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει,  για να μάθει τη σημαντικότητα αυτού του τουρνουά. Διότι όταν οι άνθρωποι δεν είναι γνώστες του αθλήματος, είναι λογικό να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται στην  πόλη εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά εφόσον είναι η 2η χρονιά, θεωρώ πως πρέπει να είναι ενήμεροι και θα το μάθει περισσότερο ο κόσμος που δεν το γνώριζε μέχρι τώρα. Οπότε πιστεύω και ελπίζω ότι το κοινό θα είναι περισσότερο και πιο ένθερμο σε όλη τη διοργάνωση από τα προκριματικά μέχρι τους τελικούς».

Μαστοροπούλου: «Για την οργάνωση του τουρνουά πιστεύω πως εφόσον είναι 2η χρονιά οτιδήποτε είχε παρατηρηθεί πέρυσι πως υπήρχε κάποια έλλειψη, κάποια δυσκολία ή κάποιο πρόβλημα, σίγουρα θα έχει μεριμνηθεί πλέον, καθώς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και  θεωρώ πως θα είναι καλύτερο. Το βλέπουμε ήδη από την προβολή της διοργάνωσης που είναι καλύτερη φέτος. Οπότε πιστεύω πως η οργάνωση θα είναι ακόμα περισσότερο βελτιωμένη».

 

Ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε στον φίλαθλο κόσμο ενόψει του Masters της Αρχ. Ολυμπίας;

Μαστοροπούλου: «Ο κόσμος να έρθει να το παρακολουθήσει διότι θα δουν πολύ ωραία παιχνίδια, πολύ καλές ομάδες. Να έρθουν να γνωρίσουν καλύτερα το beach volley που είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών αθλημάτων και πιστεύω πως σίγουρα θα τους αρέσει».

Μαύρου: «Θεωρώ το beach volley ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα, όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά όλου του χρόνου. Προσφέρει πάρα πολύ ωραίο θέαμα. Σε άλλες πόλεις είναι πια θεσμός και όχι μόνο μεταξύ αθλητών υψηλού επιπέδου ή βολεϊμπολίστες σάλας,  αλλά για όλο τον κόσμο που θέλει να αθληθεί, να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να διασκεδάσει. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ο κόσμος να έρθει να δει θέαμα, αλλά ταυτόχρονα να δει πώς μπορεί να ασχοληθεί με ένα νέο άθλημα για τον ίδιο του τον εαυτό, στο δικό του επίπεδο. Ο καθένας στο επίπεδό του. Ελπίζω στην προσέλευση του κόσμου και το θέαμα θα είναι κάτι που ίσως δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος