FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Αμάραντου-Αργυρόπουλου: «Ο κόσμος να αγκαλιάσει το Masters Aρχ. Ολυμπίας»

Ημερομηνία: 11-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρος Αμάραντος, με τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.ΠΕ., Νεκτάριο Χαλβατζή, κατά την περσινή τελετή λήξης.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρος Αμάραντος και ο Αντιπρόεδρος, Απόστολος Αργυρόπουλος, μίλησαν στην «Πρωινή» για τη μεγάλη διοργάνωση beach volley στην Αρχ. Ολυμπία, 19-21 Ιουλίου

 

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο

 

Το τρίτο τουρνουά Masters του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βeach Volley, θα διεξαχθεί φέτος στην Αρχ. Ολυμπία, το τριήμερο 19-21 Ιουλίου. Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η Αρχ. Ολυμπία φιλοξενεί την ανώτατη διοργάνωση του ελληνικού beach volley. Ένα μεγάλο πανελλήνιο event στην Ηλεία, που αποτελεί συνδιοργάνωση της Ε.Ο.ΠΕ., του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και του δυναμικού συλλόγου «Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας», υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το εντυπωσιακό στήσιμο των γηπέδων στο Δημαρχείο, ο ιστορικός αρχαιολογικός χώρος, το ιερό δάσος που περικλείει το ναό του Δία, δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα μοναδικό τριήμερο.

Η «Πρωινή» ως χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, μίλησε με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Αμάραντο και Απόστολο Αργυρόπουλο αντίστοιχα, για τη μεγάλη διοργάνωση που έρχεται σε μια βδομάδα στην Αρχ. Ολυμπία και αμφότεροι καλούν τον κόσμο να απολαύσει θεαματικό βόλεϊ στην άμμο.

Δεύτερη συνεχή χρονιά Masters στην Αρχ. Ολυμπία. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γίνει ανάληψη της μεγαλύτερης διοργάνωσης του beach volley για δεύτερη διαδοχική χρονιά;

Αμάραντος: «Ναι, δεύτερη συνεχή χρονιά. Μετά την περσινή επιτυχία, έστω και μέσα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, που είναι φυσιολογικά εφόσον ήταν η πρώτη φορά, είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα κι εμείς και η Ομοσπονδία και οι αθλητές. Τρέχαμε μέχρι τελευταία στιγμή για όλα, αλλά τα βγάλαμε επιτυχώς εις πέρας χωρίς να φανεί το παραμικρό ψεγάδι. Όλα ήταν στην ώρα τους και όλα επιτυχημένα».

Αργυρόπουλος: « Ήταν το καλύτερο Masters συγκριτικά με τις άλλες διοργανώσεις που είχαν γίνει μέχρι τότε, παρά την απειρία μας. Δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε, υπήρχαν απαιτήσεις για το χώρο, από την ΕΡΤ για τον ήχο και το φως… Τηρήθηκαν τα ωράρια και το σκηνικό που στήθηκε άφησε άπαντες ευχαριστημένους».

Λόγω, δηλαδή, της περσινής επιτυχίας, σας προτάθηκε και φέτος η ανάληψη της διοργάνωσης;

Αμάραντος: «Θα σου πω το σκεπτικό του Ολυμπιονίκη πάνω στο θέμα. Δεν θα μιλήσω εκ μέρους του Δήμου ή της Περιφέρειας. Ο Ολυμπιονίκης είναι ένας σύλλογος που μεγαλώνει διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες της νεολαίας. Η Αρχ. Ολυμπία είναι γενέτειρα του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού, όπως λένε όλοι. Είμαι εδώ 13 χρόνια και το μόνο που κάνω είναι να το ακούω απλά. Τέτοιες διοργανώσεις όπως ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters beach volley, θα έπρεπε να είναι το πιο απλό που γίνεται στην Αρχ. Ολυμπία. Θα έπρεπε όλη τη χρονιά στη γενέτειρα του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού, να παίρνουμε διάφορα event του αθλητισμού και του πολιτισμού. Έχουμε ένα Συμβούλιο στον Ολυμπιονίκη τα τελευταία τρία χρόνια  που προσπαθεί πάρα πολύ πάνω σε αυτό το θέμα και γι’ αυτό έχουμε φτάσει το σύλλογο σε αυτό το επίπεδο, να αναλαμβάνει τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Και μάλιστα πιστεύω πως μια τέτοια διοργάνωση πρέπει να γίνει θεσμός στην Αρχ. Ολυμπία, για να αναπτυχθεί και ο αθλητικός τουρισμός. Έχω την πίστη πως και τη  δεύτερη συνεχή χρονιά αλλά και την τρίτη αν χρειαστεί, θα ανταπεξέλθουμε όσο καλύτερα γίνεται, μαζί με το Δήμο και την Περιφέρεια. Η Ομοσπονδία μάς έκανε φέτος η ίδια νύξη και μάλιστα ενδιαφερόμαστε να πάρουμε στο μέλλον ακόμα και τους τελικούς των Masters, που γίνονται κάθε χρόνο στην Κρήτη. Είναι πανέμορφη περιοχή η Κρήτη, διοργανώνει άξια τους τελικούς και με τεράστια επιτυχία, αλλά και η Αρχ. Ολυμπία  είναι Αρχ. Ολυμπία και δικαιούται με το όνομα και την αίγλη της να αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις και να τις φέρνει επιτυχώς εις πέρας».

 

Ποιος ο ρόλος του Ολυμπιονίκη στη διοργάνωση του Masters;

Αμάραντος: «Ο Ολυμπιονίκης είναι τα πάντα στη διοργάνωση, η ψυχή της. Μετά την Ομοσπονδία, κάνει τα πάντα ο Ολυμπιονίκης. Ο σύλλογος έκανε την πρόταση στο Δήμο και τη δέχτηκε και κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Πάντα υπάρχουν προβλήματα, ο Δήμος βοηθάει, αλλά και ο Ολυμπιονίκης με την εμπειρία του και το δυναμικό του Δ.Σ., έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και θα αντεπεξέλθει ακόμα καλύτερα φέτος».

Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιονίκη, Απόστολος Αργυρόπουλος, με τον προπονητή βόλεϊ του συλλόγου, Κώστα Τσούμα.

Όλα τα οργανωτικά θέματα περνούν από εσάς;

Αργυρόπουλος: «Και όχι μόνο. Και «πιέσεις» προς την Περιφέρεια και αίτημα από τον Ολυμπιονίκη και το Δήμο προς την Ολυμπιακή Ακαδημία να μας παραχωρηθεί ο χώρος… Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Α. και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για άλλη μια χρονιά οι αθλητές που θα πάρουν μέρος θα φιλοξενηθούν δωρεάν μέσα στην Ολυμπιακή Ακαδημία. Είναι μια μεγάλη χορηγία και χωρίς τη Δ.Ο.Α. θα ήταν τρομερά δύσκολο να γίνει η διοργάνωση. Και τα έξοδα  θα ήταν περισσότερα, αλλά υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι με τη διαμονή στην Αρχ. Ολυμπία καθώς η πληρότητα των ξενοδοχείων πλησιάζει το 100%. Μιλάμε για περισσότερες από  50 ομάδες και περισσότεροι από 100 αθλητές, άνθρωποι της Ομοσπονδίας, δημοσιογράφοι  κ.α. και είναι δύσκολο να βρεις δωμάτια τέτοια εποχή».

 

Τι προσδοκάτε από το φετινό Masters ως Ολυμπιονίκης;

Αμάραντος: «Θεωρούμε πως θα είναι το ίδιο επιτυχημένο οργανωτικά, αλλά προσδοκούμε να έρθει περισσότερος κόσμος να το παρακολουθήσει. Πρέπει να έρθει. Το beach volley είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών αθλημάτων, είναι η ανώτερη διοργάνωση beach volley που γίνεται και ζητάμε απ’ όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, να έρθει να παρακολουθήσει τρομερούς αγώνες από επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες. Όλοι οι αθλητές είναι σε έναν ενιαίο χώρο που φτιάχνουμε σαν χωριουδάκι και μπορεί ο καθένας  να μιλήσει μαζί τους, να βγάλει φωτογραφίες και να περάσει όμορφα καθ΄ όλη τη διάρκεια του event».

 

Περιμένετε και περισσότερες συμμετοχές αθλητών;

Αργυρόπουλος: «Σίγουρα θα είναι πολλές οι συμμετοχές. Πέρυσι η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από όλα τα προηγούμενα Masters που είχαν γίνει μέχρι τότε. 53 ομάδες συνολικά. Είχαμε ρεκόρ μέχρι τότε και στη συνέχεια άρχισαν να ανεβαίνουν σε συμμετοχές και τα υπόλοιπα Masters. Θα θέλαμε και φέτος να κάνουμε ρεκόρ συμμετοχών,  αλλά αυτό που μας καίει αυτή τη στιγμή είναι να το διοργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να έρθει πολύς κόσμος να το παρακολουθήσει».

 

Ηλειακές συμμετοχές θα υπάρχουν;

Αμάραντος: «Πέρυσι είχαμε βάλει μια ομάδα ανδρών και μία γυναικών. Φέτος η δυάδα που θα εκπροσωπήσει τον Ολυμπιονίκη και την Ηλεία γενικότερα, θα είναι η Νάντια Μαύρου και η Μαρία Μαστοροπούλου, που έχουν πάει φέτος σε 3-4 τουρνουά beach volley  και θα είναι παρούσες και στην Αρχ. Ολυμπία. Θα δούμε αν θα υπάρχει ανδρική ομάδα… Ο Ολυμπιονίκης είναι ανοιχτός σε κάθε είδους συνεργασία, επιθυμούμε την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλη την Ηλεία. Θέλουμε όλος ο ηλειακός αθλητισμός να συμμετέχει σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις πανελληνίου επιπέδου. Δεν είναι κακό να συνεργάζονται δήμοι και σύλλογοι και να κάνουμε με περισσότερους ανθρώπους τέτοιου είδους δράσεις. Για παράδειγμα, με τον Κόροιβο έχουμε άριστες σχέσεις, η έφορος, κα Ειρήνη Μακαρώνη, κάθε φορά που την έχουμε καλέσει είναι πάντα παρούσα, μας έχει βοηθήσει και τέτοιες συνεργασίες είναι καλό να γίνονται».

Αργυρόπουλος: «Στα προκριματικά μπορεί να δηλώσει συμμετοχή όποιος θέλει. Όμως, ο Ολυμπιονίκης, τιμής ένεκεν, μπορεί να έχει στο κυρίως ταμπλό μία ομάδα ανδρών και μία γυναικών. Πέρυσι είχαμε βάλει μια γυναικεία ομάδα του Ολυμπιονίκη και μία ανδρική από τον Κόροιβο. Έχουμε αγαστή συνεργασία με τον Κόροιβο, που διαθέτει ανδρική ομάδα βόλεϊ σε υψηλές κατηγορίες».

Τι διαφορετικό μπορεί να έχει η φετινή διοργάνωση σε σχέση με την περσινή;

Αμάραντος: «Από μόνη της η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά πράγματα. Ειδικά τη 2η χρονιά δεν χρειάζεται να βάλουμε τόσο ψηλά τον πήχη. Πάμε με σταθερά βήματα, να έχουμε μια άρτια διοργάνωση και αφού λύνουμε όλα τα προβλήματα, την επόμενη χρονιά να βάλουμε τον πήχη λίγο παραπάνω».

 

Θα έχει, για παράδειγμα,  το δεύτερο γήπεδο κερκίδα, που δεν είχε πέρυσι;

Αργυρόπουλος: «Όχι, δεν θα έχει, διότι δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη το συγκεκριμένο γήπεδο. Προσπαθούμε όμως να έχουμε μια επιπλέον εξέδρα στο κεντρικό γήπεδο, όπου θα γίνουν οι τελικοί».

Αμάραντος: «Θα έχει, πάντως, σίγουρα, περισσότερη οργάνωση η τελετή έναρξης και λήξης. Το να απονείμεις ένα μετάλλιο σε ένα event  είναι πολύ σημαντικό. Ο αθλητής έχει κοπιάσει και λαμβάνει ανταπόδοση για τους κόπους του. Το να σου απονείμουν όμως ένα στεφάνι ελιάς, όπως απένειμαν στους νικητές στην Αρχ. Ελλάδα είναι κάτι το ξεχωριστό και γίνεται μόνο στην Αρχ. Ολυμπία. Κι έτσι αρμόζει να γίνεται».

 

 

Ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε στον κόσμο ενόψει του Masters της Αρχ. Ολυμπίας;

Αμάραντος: «Το beach volley είναι ένα άθλημα που θέλει μυαλό και στρατηγική, άσχετα αν δεν φαίνεται σε κάποιον που δεν έχει παίξει το συγκεκριμένο άθλημα. Είναι τρεις φορές πιο δύσκολο από το βόλεϊ σάλας. Και πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς πως παίζεται κάτω από τον καυτό ήλιο και την άμμο, που δεν μπορεί εύκολα καν να περπατήσει κανείς. Και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες βλέπεις θεαματικό βόλεϊ, εκπληκτικά παιχνίδια, επαγγελματίες αθλητές εγνωσμένης αξίας, πρωταθλητές Ελλάδας και αθλητές που παίρνουν μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις. Καλώ τον κόσμο να παρακολουθήσει όμορφους αγώνες σε ένα πάρα πολύ όμορφο περιβάλλον με ανθρώπους που οτιδήποτε χρειαστεί θα είναι δίπλα τους.

Θέλω επί τη ευκαιρία  να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας, την οικογένεια Σμαρνάκη, τα ΙΕΚ Σμαρνάκη, που όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ανταποκρίθηκαν άμεσα και βρήκαμε απευθείας τη χρυσή τομή. Έχουν αναλάβει όλο το διατροφολόγιο των αθλητών και γνωρίζουμε όλοι  πάρα πολύ καλά την ποιότητα των ΙΕΚ Σμαρνάκη. Την Ηλειακή Ελαιουργία, που είναι ένας από τους μεγάλους μας χορηγούς, την ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. Καλομοίρης, που μας στήριξε πέρυσι και μας στηρίζει και φέτος. Από αυτό φαίνεται πόσο καλά πήγε  η περσινή διοργάνωση. Οι μεγάλοι μας χορηγοί πέρυσι, ήθελαν να μπουν και φέτος. Το μόνο που θέλω είναι να έχουμε φέτος περισσότερους θεατές».

 

Αυτό ήταν το μοναδικό παράπονο που εξέφρασε πέρυσι η Ομοσπονδία;

Αργυρόπουλος: «Ναι, πράγματι, αλλά στους τελικούς είχε κόσμο. Ήταν γεμάτες οι κερκίδες. Ίσως σε αυτό φταίμε κι εμείς, τρέχαμε την τελευταία στιγμή για όλα, δεν προλάβαμε να το διαφημίσουμε αρκετά, να το μάθει ο κόσμος. Πολύ κόσμος δεν ήξερε καν τι είναι ένα Masters. Δεν φροντίσαμε εγκαίρως να του δώσουμε την αίγλη που του άξιζε και να έρθει ο κόσμος να το παρακολουθήσει. Όσοι όμως ήρθαν έμειναν έκπληκτοι και τους άρεσε πολύ».

Αμάραντος: «Όσο για την προβολή της διοργάνωσης, χορηγός επικοινωνίας είναι φέτος η εφημερίδα “Πρωινή”,  που προβάλλει ήδη πολύ τη διοργάνωση και την ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα μοιραστούν επίσης αφίσες σε όλες τις πόλεις της Ηλείας, ενώ οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας στο facebook  “Olympia masters beach volleyball”. Σκοπός μας είναι να μάθει ο κόσμος το συγκεκριμένο άθλημα, που είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών σπορ και χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει στις προτιμήσεις των φιλάθλων. Βλέπουμε όλο και περισσότερο πλέον να παίζεται το beach volley. Ειδικά ο Ολυμπιονίκης διοργανώνει και φέτος πολλά τουρνουά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στην παραλία του Κατακόλου. Και είναι ένα άθλημα που έχει συνεχώς επιτυχίες και το αγαπάει ο κόσμος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος