FOLLOW US: facebook twitter

Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών BOOM στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Σχηματίστηκε κακουργηματική δικογραφία εις βάρος του

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, βρήκαν στην κατοχή του άνδρα και κατέσχεσαν συνολικά 800 περίπου γραμμάρια συνθετικής κανναβινοειδούς ναρκωτικής ουσίας BOOM, που ήταν διαμοιρασμένη σε δύο συσκευασίες που περιείχαν 789 γραμμάρια BOOM και σε δέκα ισοβαρείς συσκευασίες του ενός γραμμαρίου περίπου έκαστη με BOOM.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δράστη και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Το BOOM είναι συνθετική κανναβοειδής ναρκωτική ουσία και συνήθως πωλείται λαθαραία σε συσκευασίες προϊόντων αρωματοθεραπείας, με κόστος 20 ευρώ ανά γραμμάριο. Θεωρείται αρκετά επικίνδυνο, καθώς μπορεί να προκαλέσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνευστική ανακοπή, καθώς και διαταραχές στη συμπεριφορά. Η διακίνησή του πιθανότατα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, ωστόσο έχει κατακλύσει και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος