FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίαση του ΣΤΟ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Βαρύτητα στην πρόληψη και μετά στην παρέμβαση

Ημερομηνία: 31-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στα Λεχαινά, με θέμα: Δημόσια Ανοιχτή συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας. Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν Προγραμματισμός Δράσης Αντιπλημμυρικής Προστασίας Περιόδου 2018-2019 και διεργασίες για τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών.

Στόχος, είναι η πρόληψη και η αποτροπή των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενόψει της χειμερινής περιόδου, όπως είναι ο άμεσος καθαρισμός και η εποπτεία των ρεμάτων, αλλά και η δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, όπως αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Ιωάννης τόνισε πως «το αποτέλεσμα που θα βγει από αυτή τη συνάντηση θα είναι προς όφελος των δημοτών. Γενικότερα θα πρέπει να δοθεί πρώτα βαρύτητα στην πρόληψη και μετά στη παρέμβαση. Δηλαδή θα πρέπει να καθαριστούν φρεάτια, να καθαριστούν οι τάφροι, να δούμε που πηγαίνουν τα όμβρια νερά, και όλα αυτά τα πράγματα να τα διαχειριστούμε. Ήδη έχουν γίνει κάποια αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας στα σημεία μεγάλης επικινδυνότητας στη Βουπρασία, στη Βάρδα, στον δρόμο προς Κόμη, στη Νέα Μανολάδα, στη Κυλλήνη στην οποία το έδαφος είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Είχαν γίνει και κάποια αντιπλημμυρικά έργα και από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση. Για αυτό είμαστε εδώ, ώστε να βρούμε άμεσες και μακροχρόνιες λύσεις».

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Βαγγελάκος τόνισε πως «σε συνεργασία με τη Περιφέρεια, που διαθέτει μηχανήματα για τον καθαρισμό των ποταμών και όχι μόνο, θα προληφθούν και θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Παναγιώτης, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας κ. Μπαλκάμος Κώστας καθώς και εκπρόσωποι της Π.Υ, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου κλπ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος