FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο: Συζήτηση για τον κορονοϊό με τηλεδιάσκεψη

Ημερομηνία: 01-04-2020 | Συντάκτης:

H συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας που εισήχθη προ ημερησίας διάταξης κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  που συνεδρίασε τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση που γίνεται με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα του κορωνοϊου στη χώρα και το πρώτο θύμα. Άπαντες εξήραν το ήθος και την αγωνιστικότητα ενός αυτοδιοικητικού με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για τον τόπο του.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για  τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια, τονίζοντας ότι  «η Δυτική Ελλάδα είναι από τις πρώτες της χώρας που υπέστη τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης». Αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενημερωτικές δράσεις που έχουν γίνει, στην εκστρατεία για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο ανοικτό κάλεσμα για εθελοντική δράση φορέων, στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και φυσικά στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει ομόφωνα τη διάθεση 554.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ενίσχυση σε κλίνες και εξοπλισμό ΜΕΘ των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας.

Πέραν τούτων, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο κ. Φαρμάκης ενημέρωσε το Σώμα ότι το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ προς την Περιφέρεια, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για βελτιώσεις στην Πατρών – Πύργου, έως ότου γίνει κατορθωτή η ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου. Ο κ. Φαρμάκης σημείωσε ότι επρόκειτο για μία διεκδίκηση της Περιφέρειας, η οποία από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που έχει επιλέξει το Υπουργείο, στον υφιστάμενο οδικό άξονα θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις για να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας των διερχομένων. Μάλιστα, στο ποσό των 10 εκ. ευρώ, προστίθεται και ένα ακόμα κονδύλι, ύψους 15 εκ. ευρώ, με παρεμβάσεις που θα κάνει το ίδιο το Υπουργείο. Συνολικά, δηλαδή, 25 εκ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας του δρόμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος