FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας για Πατρών-Πύργου & μεταναστευτικό: «Να γίνει εδώ και τώρα ο δρόμος-ΟΧΙ για δομή μεταναστών στο Επιτάλιο» 

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Με δύο μεγάλα και επίκαιρα θέματα της Ηλείας που τέθηκαν προς συζήτηση, τον δρόμο της Πατρών- Πύργου και το μεταναστευτικό με τη σχεδιαζόμενη κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Επιτάλιο, συνεδρίασε προχθές το απόγευμα η ΝΟΔΕ Ηλείας υπό την προεδρία του Χρήστου Γαβρά, παρουσία και του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλου, αυτοδιοικητικών παραγόντων και μελών της ΝΟΔΕ. Το σώμα ενημέρωσε για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τις εξελίξεις, ο κ. Α. Νικολακόπουλος, ενώ το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκφράζοντας πρώτα τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο θάνατο των δύο εκπαιδευτικών στην Πατρών- Πύργου, τονίζοντας ότι αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής σχετικά με τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τις ευθύνες όλων, διαχρονικά.

Ο κ. Γαβράς τόνισε ότι «ζητάμε εδώ και τώρα  συγκεκριμένη λύση και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για ένα έργο που δικαιούται η Ηλεία, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ζητάμε εδώ και τώρα την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει αποδείξει στην πράξη την συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων που τον διακρίνει»

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Επιταλίου, τόνισε ότι  «η Ηλεία έχει εξαντλήσει τα περιθώρια φιλοξενίας, αφού ήδη στην περιοχή της Μανωλάδας υπάρχουν περίπου 5.000 μετανάστες και στην περιοχή της Μυρσίνης 300. Περιμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό, μιας και περιοχές όπως η Αχαΐα και ολόκληρη η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και άλλες περιοχές σε όλη την επικράτεια, δεν προβλέπεται να φιλοξενήσουν κανέναν μετανάστη.

Με πρωτοβουλία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας και του Πρόεδρου της, οι αρμόδιοι υπουργοί θα ενημερωθούν για την κατάσταση και τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της και ενώνει μαζί τους την φωνή της, ώστε επιτέλους η Ηλεία να αποκτήσει αυτά που δικαιούται».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος