FOLLOW US: facebook twitter

Δρόμος και ΑΕΙ σε πρώτο πλάνο: Συνεδρίασε χθες η γραμματεία του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών

Ημερομηνία: 02-11-2020 | Συντάκτης:

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργοτ συνεδρίασε χθες το πρωί η Γραμματεία του  Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών Νομού Ηλείας, μετά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του την Κυριακή 1/11 στο Λάτσειο, με κύρια θέματα συζήτησης τις εξελίξεις σχετικά με την Πατρών-Πύργου και τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Αυτό που αποφασίστηκε ήταν να αναληφθεί πρωτοβουλία στο ανώτερο θεσμικό επίπεδο για τον αυτοκινητόδρομο με την κατάθεση υπομνήματος-παρέμβασης, ζητώντας ταυτόχρονα ακρόαση από την Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής, να ανοίξει κύκλος ενημέρωσης σε επίπεδο των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος θα καταλήξει σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος εξέφρασε εκ νέου τις επιφυλάξεις του μετά την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναφέρθηκε στην ανάγκη δυναμικών παρεμβάσεων για να λυθεί το ζήτημα.

«Η απάντηση της Κομισιόν ήταν απογοητευτική, διότι δεν υπάρχει φάκελος. Αυτά λέμε και μας λένε ότι κάνουμε αντιπολίτευση. Το μόνο που μας λέει ο υπουργός είναι πως ‘το έργο θα γίνει’, για αυτό και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα καλέσουμε το πολιτικό σύστημα να πάρει θέση», τόνισε.

Παράλληλα, σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με τη Μουσειολογία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει αφενός να μην ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές την κατάργησή του τμήματος στη Βουλή, να δοθούν άμεσα θέσεις μόνιμων καθηγητών και να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στο ίδρυμα, καθώς και το πανεπιστήμιο να κάνει ορθή ιεράρχηση των προβλημάτων στα τμήματα.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Ήλιδας, κ. Κράλλης, είπε ότι θα πρέπει να καθοριστεί ο οδοδείκτης πρωτοβουλιών, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση στο Βουπρασιο ως επαλήθευση της ορθότητας συγκρότησης του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών και πρόσθεσε ότι αν υπήρχε ενιαίο μέτωπο στην αυτοδιοίκηση, δεν θα είχε φτάσει ο νομός σε αδιέξοδο. Εκτός από το ζήτημα του αυτοκινητόδρομου και των πανεπιστημιακών τμημάτων, έθεσε και την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας ως τρίτο θέμα για το οποίο θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας με θέμα τον δρόμο Πατρών-Πύργου, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι ο δρόμος Πατρών-Πύργου δολοφονεί σχεδόν καθημερινά συμπολίτες μας. Οι λευκές διαχωριστικές γραμμές έχουν βαφτεί κόκκινες και τα όρια ζωής- θανάτου δεν είναι πλέον διακριτά.

Επιτρέψτε μου να καταθέσω την άποψή μου επί του μείζονος σημασίας θέματος: το Συμβούλιο Αιρετών που ορθώς συνεχίζει να κινείται σε διεκδικητικά πλαίσια, θα πρέπει πρωτίστως να συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος ασκεί εκτελεστική εξουσία.

Ο Πρωθυπουργός είναι εκείνος που εκ των αρμοδιοτήτων του έχει τη δυνατότητα να δρομολογήσει λύσεις στο μείζον ζήτημα που επί σειρά ετών στοιχειώνει το σήμερα και το αύριο του τόπου μας αφαιρώντας ζωές συνανθρώπων μας.

Βεβαίως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έπεται η ενημέρωση των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τέλος προτείνω, στη συνάντηση που θα αιτηθούμε ως Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να συμμετέχει ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας  ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου διεκδίκησης για την κατασκευή του δρόμου Πατρών – Πύργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος