FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες το πρωί το ΣΤΟ Πύργου: Εκστρατεία ενημέρωσης και ανησυχία για τους μαθητές

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιθετική εκστρατεία ευαισθητοποίησης  ξεκινά ο δήμος Πύργου για τον κορονοϊό, προκειμένου να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης και να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωσή του στον πληθυσμό της πόλης, όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της ατομικής ευθύνης για την προστασία από τον ιό και τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει ό,τι προβλέπεται στις αρμοδιότητές της, ζητώντας από το κράτος να μετακινήσει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί.

«Έχουμε ήδη στείλει σχετικό έγγραφο στο ΕΚΕΠΥ για να μετακινηθούν γιατροί στον Πύργο, διότι δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλους επαγγελματίες της Υγείας σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες. Άμεσα θα αναρτήσουμε αφίσες για τον κορονοϊό σε όλους τους δημόσιους χώρους και τις υπηρεσίες, ενώ συνεχίζουμε τις απολυμάνσεις, με στόχο να υψώσουμε τείχος στη μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ.Αντωνακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Νίκος Κατσαρός, ανέφερε ότι θα πρέπει άπαντες να είναι προσεκτικοί διότι το πιθανότερο είναι να εμφανιστούν κι άλλα κρούσματα κορονοϊού και πρόσθεσε πως τόσο ο ιατρικός σύλλογος του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας έχουν ανακοινώσει τηλέφωνα για παροχή πληροφοριών.

Ανησυχία για κρούσμα σε εκπαιδευτικό

Κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης, υπηρεσιακό στέλεχος του δήμου Πύργου, αρμόδιο για θέματα παιδείας, αναφέρθηκε σε περιστατικό εκπαιδευτικού που έχει έρθει σε επαφή με άτομο που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ρίο, τονίζοντας ότι έπειτα από ενημέρωση στον ΕΟΔΥ έχει ήδη μπει σε καραντίνα, ωστόσο επισήμανε πως επικρατεί ανησυχία για τους μαθητές του σχολείου.  Ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε να υπάρχει άμεση ενημέρωση προς τον ΕΟΔΥ για κάθε τέτοια περίπτωση, σημειώνοντας πως θα πρέπει να επανεξεταστεί από το υπουργείο Παιδείας το κλείσιμο των σχολείων  για την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τόνισαν ότι πρέπει να απολυμανθεί άμεσα το κτίριο της ΠΥ Πύργου (σ.σ. έγινε απολύμανση λίγη ώρα αργότερα) καθώς έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα σε πυροσβέστη, με συνέπεια να έχουν μπει περιορισμοί σε μέρος του προσωπικού.

Ο λιμενάρχης Κατακόλου, Δ. Παπαηλιού, ρώτησε αν υπάρχει ενημέρωση για τις επιστολές που αντηλλάγησαν σε κεντρικό επίπεδο για την τρωτότητα, χρησιμότητα, διακινδύνευση, επίπτωση και επιπολασμό σε σχέση με τη δραστηριότητα του λιμανιού μας και στάθηκε στην ανάγκη προστασίας των ανήλικων μαθητών  με απόσυρση από τα σχολεία, επισημαίνοντας όμως ότι οι επιπτώσεις θα βαρύνουν τους ένστολους γονείς με ανήλικα παιδιά, διότι «θα είναι με το ένα πόδι στην υπηρεσία τους και με το άλλο πόδι στο σπίτι τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος