FOLLOW US: facebook twitter

Συνδεδεµένη για ειδικά δικαιώµατα και πέντε de minimis µέχρι τέλος Ιουνίου

Ημερομηνία: 18-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ξεκαθαρίσματα εφόλης της ύλης καλείται να τρέξει αυτό το µήνα ο Οργανισµός Πληρωµών, όπως απαιτείται από τον κοινοτικό κανονισµό, µε µόνες σοβαρές εκκρεµότητες τις συνδεδεµένες ενισχύσεις για κτηνοτρόφους µε ειδικά δικαιώµατα και τα de minimis για αχλάδια, µανταρίνια, καπνό, αλιείς και επιτραπέζια σταφύλια, που τοποθετούνται το τελευταίο δεκαήµερο του µήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda. Την ίδια ώρα, και ενόψει των εθνικών εκλογών, αν και αρκετά δύσκολα, ανακινείται άλλη µία φορά το ζήτηµα των παλιών εξισωτικών.

Αυτό που θα δώσει αέρα, σε χιλιάδες αγρότες είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 5 Ιουνίου σχετικά µε τους δασικούς χάρτες, καθώς θα φέρει συµπληρωµατικέςπληρωµές µετά τις διορθωτικές λίστες που θα στέλνουν τα κατά τόπους ∆ασαρχεία. ∆εν θα γίνει µια µαζική πίστωση, ενηµερώνουν οι αρµόδιοι, ωστόσο για παρτίδες που θα διορθώνονται, θα ακολουθεί η ανάλογη πληρωµή στους δικαιούχους.

Χρήση έως 30 στρεµµάτων δασών για αγροτική καλλιέργεια, µε τροπολογία

∆υνητικά 3.500.000 στρέµµαταδασωµένων αγρών στο 51% της χώρας, ή 2.820.000 στρέµµατα στο 40,4% της µερικής κύρωσης των δασικών χαρτών, θα µπορούν αν αποδοθούν για αγροτική χρήση, σύµφωνα µε τροπολογία που υπερψηφίστηκε στις 5 Ιουνίου, από την ολοµέλεια της Βουλής. Σύµφωνα µε το εισηγητικό της τροπολογίας, πρόκειται για εκτάσεις που ονοµάζονταιδασωµένοι αγροί, περίπου το 2% της έκτασης της χώρας, οι οποίες το 1945 καλλιεργούνταν αγροτικά και σήµερα έχουν δασική βλάστηση.

Όπως σηµειώνεται η εν λόγω ρύθµιση γίνεται έπειτα από αιτήµατα πολιτών, φορέων και οργανώσεων ώστε να υπάρξει δυνατότητα αξιοποίησης των εκτάσεων αυτών για αγροτική καλλιέργεια στο πλαίσιο και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Επίσης, προστίθεται ότι η προτεινόµενη διάταξη εκτιµάται θα έχει µικρή επίπτωση στο δασικό ισοζύγιο της χώρας, ενώ θα επιτραπεί µόνο την αγροτική καλλιέργεια, δηλαδή µια χρήση που και το Σύνταγµα επιτρέπει υπό προϋποθέσεις να ασκείται σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα.

Επίσης, ψηφίστηκε και η διάταξη που θέτει όριο στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων των δασικών χαρτών να ολοκληρώσουν το έργο τους µέχρι τις 31/12/2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος