FOLLOW US: facebook twitter

Συναυλίες από την Φιλαρμονική Λεχαινών με μελοποιημένα έργα του Ανδρέα Καρκαβίτσα

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την διοργάνωση των εκδηλώσεων
-Επένδυση ζωής για την Φιλαρμονική η προμήθεια νέων μουσικών  από το leader ύψους 35.000 ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας νέων μουσικών οργάνων προϋπολογισμού 35.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε πρόγραμμα που ήταν ενταγμένο στο Leader  και είχε εκπονήσει η ΑΝΟΛ, η Φιλαρμονική Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ και ο Σύλλογος Φιλόμουσων Λεχαινών, επιχορηγήθηκαν προχθές με 3.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού για την υλοποίηση εκδηλώσεων που αφορούν τον Ανδρέα Καρκαβίτσα. Με την επιχορήγηση αυτή η Φιλαρμονική θα πραγματοποιήσει συναυλίες στα Λεχαινά για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Λεχαινίτη συγγραφέα Ανδρέα Καρκαβίτσα με μελοποιημένα έργα του από Από 27-08-2021- έως 31-08-2021. Οι χώροι που θα γίνουν συναυλίες συμφωνα με την αρχική πρόταση, είναι το Σπίτι  του Ανδρέα Καρκαβίτσα ,  το Αμφιθέατρο Γυμνασίου, το Σταυροπάζαρο,  ο Σιδηροδρομικός Σταθμός  και  το Πολιτιστικό Κέντρο ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών.

Ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ Ανδρέας Μίγκος προέτρεψε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους να διδάσκονται την μαγεία της μουσικής τονίζοντας ότι την τελευταία 5ετία ο  μαέστρος  Ευρυσθένη Χατζηγιάννη έχει στην κυριολεξία μεταμορφώσει τη Φιλαρμονική Λεχαινών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής και του Συλλόγου Φιλομούσων Λεχαινών κ. Ανδρέας Μίγκος “  η πρότασή μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού έγινε τον Φεβρουάριο και τώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα όπου η Φιλαρμονική Λεχαινών επιχορηγήθηκε μαζί με άλλες 22 Φιλαρμονικές από όλη τη χώρα. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία μας μετά την προμήθεια και ανανέωση του μουσικών οργάνων μας, καθώς προσπαθούμε να κάνουν πλήρεις προτάσεις και να αξιοοιούμε κάθε πρόσκληση χρηματοδότησης, γι αυτό και είμαστε στη θετική αξιολόγηση του Υπουργείου με επιχορηγήσεις και το 2020 και το 2021.”

Προσπάθεια 8 ετών για τη προμήθεια των νέων μουσικών οργάνων

Σε ότι αφορά την  άλλη πολύ μεγάλη επιτυχία της Φιλαρμονικής, την  προμήθεια των νέων μουσικών οργάνων της Φιλαρμονικής Λεχαινών ο κ. Μίγκος τόνισε ότι “ Το πρόγραμμα ήταν ενταγμένο στο LEADER που ειχε εκπονήσει η Αναπτυξιακή Ολύμπιας και συνολικη αξια ηταν 35000 χιλιάδες ευρω.. Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στον Διευθύνοντα Συμβουλο της ΑΝΟΛ κ. Νίκο Θεοφιλοπουλο που είναι και συμπολίτης μας απο την Μυρσινη και μας βοήθησε καθοριστικά, επίσης στους συνεργάτες του Γιάννη Μαυροειδη και Διονύση Μιαουλη, που είχαν αναλάβει τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος και μας βοήθησαν επίσης σε μεγάλο βαθμό.. Άφησα για το τελος τον μελετητή, οικονομολόγο και φίλο Αλέξανδρο Σπυρατο που έκανε τη μελέτη για την υποβολή της πρότασης και μέχρι το τέλος παρακολουθούσε την πορεία των παραλαβών για να κανει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ήταν μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε απο το 2013 και ολοκληρώθηκε το 2021, οκτώ χρόνια μετα, αφου αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με τη συλλογική προσπάθεια και την πίστη στο στόχο μας. Αγοράστηκαν για τη Φιλαρμονική Λεχαινων, Τρομπέτες, Φλάουτα , Ομποε, Κλαρινέτα και μπάσα κλαρινέτα, Σαξόφωνα αλτο κσι τενόρο , Τρομπόνια, Ευφωνία, Ξυλόφωνα, Γκλοκενσπηλ, Συμφωνική κασσα κ.α και 30 συγχρονα πτυσσόμενα αναλόγια ορχήστρας. Μια επένδυση ζωής για τη Φιλαρμονική Λεχαινων που δεν γίνεται εύκολα σε τέτοια έκταση(ελάχιστες Φιλαρμονικές το εχουν καταφέρει) και ανεβάζει επίπεδο την εκμάθηση της Μουσικής στην περιοχή μας, ανοίγοντας  μεγάλους ορίζοντες στη Φιλαρμονική  Λεχαινών. Είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία  αυτη και το αφιερώνουμε στα νεα παιδιά που έχουν αγκαλιάσει και εχουν κατακλύσει την αίθουσα του Συλλόγου και έχουν τώρα την ευκαιρία να μας κάνουν υπερήφανους.”

Καταλήγοντας ο κ. Μίγκος τόνισε ότι “Προτρέπουμε όλους τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στη Φιλαρμονική Λεχαινών, να διδαχτούν τη μουσική απο τον ικανότατο μαέστρο μας Ευρυσθένη Χατζηγιάννη που εχει μεταμορφώσει τη Φιλαρμονική την τελευταία 5ετία και να γνωρίσουν τη μαγεία της μουσικής. Είμαστε έτοιμοι να πάμε πολύ μπροστά.. Τα καλύτερα έρχονται είναι κοντά μας..”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος