FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του Ν. Φαρμάκη με τον Υπ. Κ. Πιερρακάκη για τη νέα ψηφιακή εποχή της Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

«Η ψηφιακή επανάσταση είναι εδώ, επιταχύνεται και εξελίσσεται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να μην χάσουμε αυτό το μομέντουμ. Οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που σήμερα υπάρχουν, ώστε αφενός να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη Περιφέρεια με υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και αφετέρου, μία Δυτική Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην οποία τα σύγχρονα ψηφιακά δίκτυα θα διαμορφώνουν ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον».

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση και συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο κ. Φαρμάκης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υπουργό δέσμη προτάσεων που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια προς το Υπουργείο για την ψηφιακή μετάβαση, καθώς και ένα σύνολο έργων και δράσεων που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω του Προγράμματος «Α. Τρίτσης» αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, συζήτηση έγινε και για την ανάγκη ισχυρότερης διαλειτουργικότητας μεταξύ αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ενοποίησης των ψηφιακών συστημάτων και των ηλεκτρονικών δεδομένων.

«Η νέα ψηφιακή εποχή της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να είναι μία εποχή που θα σηματοδοτήσει το τέλος της γραφειοκρατίας και θα επιβραβεύει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης. Μία εποχή όπου ο πολίτης θα μπορεί εύκολα και άμεσα να εξυπηρετείται και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματά του, αλλά και μία εποχή όπου η έννοια της κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης θα αποκτήσει σύγχρονες, ηλεκτρονικές διόδους» συμπλήρωσε ο κ. Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος