FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση στην Αθήνα του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας με τον Υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Προτεραιότητα η επισκευή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Ιδιαίτερα σημαντική όσο και ουσιαστική ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων του Νομικού κόσμου και των Δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας , θεωρεί ο Δικηγορικός Σύλλογος την συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11 Φεβρουαρίου 2020 με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος Θανάσης Θεοδόσης, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Μπιρμπίλης και το μέλος του Συλλόγου Αλέξανδρος Γεωργουλής. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος σημειωτέον είναι και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΔΣ ο κ. Τσιάρας έδειξε ενδιαφέρον για τα ζητήματα που ετέθησαν, στην επίλυση των οποίων είναι διατεθειμένος να παρέμβει  με το θέμα των αναγκών του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας να μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα.

Ειδικότερα, όπως συμφωνήθηκε, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην  μελέτη για την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου και την ένταξή του στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, κάτι που κρίθηκε απολύτως αναγκαίο, ώστε στην συνέχεια να υπάρξει η ανάλογη πίεση και συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για να προχωρήσει το έργο παράλληλα με την διασφάλιση σχετικής χρηματοδότησης. Στην ίδια κατεύθυνση και μετά την αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων στον Υπουργό θα αντιμετωπισθεί και η επισκευή του κτιρίου του Ειρηνοδικείου της Γαστούνης.

Οι ανάγκες σε προσωπικό

Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα για το οποίο αρκετές φορές στο παρελθόν έχει  κάνει επισημάνσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι το θέμα της κάλυψης θέσεων δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας. Επίσης  αναφέρθηκε και το θέμα δυσλειτουργίας  των Γραφείων Κτηματολογίου,  όπου και εδώ  υποστηρίχθηκε η άμεση ανάγκη  ενίσχυσης σε προσωπικό πολύ περισσότερο για το Υποθηκοφυλακείο των  Λεχαινών καθώς εμφανίζει  τεράστια προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θανάσης Θεοδόσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και το κλίμα που επικράτησε σε αυτήν και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: « πιστεύω ότι ο Υπουργός αντελήφθη το μέγεθος των προβλημάτων, δε μας μίλησε για μαγική ράβδο επίλυσης αυτών, αλλά έδειξε να έχει διάθεση να βοηθήσει. Εδώ είμαστε για να αποδειχθούν τα παραπάνω».

Με τη σειρά του ο Βουλευτής Ηλείας και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Ανδρέας Νικολακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφέροντας ότι «πάνω απ’ όλα αισθάνομαι δικηγόρος του Πρωτοδικείου και μετά Βουλευτής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος