FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση τοματοπαραγωγών με Αραχωβίτη: Επιφυλακτικοί για τις δεσμεύσεις

Ημερομηνία: 17-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν και ταξίδεψαν για την Αθήνα οι εκπρόσωποι των τοματοπαραγωγών για τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, την περασμένη Παρασκευή. Τα όσα άκουσαν για τις αποζημιώσεις κυρίως δεν τους άφησαν ικανοποιημένους, καθώς οι πληρωμές αντί για τα τέλη Δεκέμβρη μετατίθενται για τον Ιανουάριο. Έτσι είναι επιφυλακτικοί γιατί αν το θέμα είναι 10 – 15 ημέρες καθυστέρησης μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν όμως φτάσει ο Φεβρουάριος, τότε οι αποζημιώσεις θα είναι “δώρο-άδωρο” καθώς οι χρόνοι για τη νέα σεζόν καλλιέργειας θα έχουν χαθεί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη σημείωσε πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα με πρωτοβουλία της ιδίας και του Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλλιανάτος και ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Κακαλέτρης.

“Οι παραγωγοί έθεσαν τους προβληματισμούς τους για μια σειρά από ζητήματα όπως την ανάγκη για αξιοποίηση της περιουσία των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών, τις καταβολές από τα προγράμματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και την αναμενόμενη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές του Ιουνίου 2018 στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας. Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή, τοποθετήθηκε θετικά σε όλα τα ζητήματα και διαβεβαίωσε για προκαταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο για τις πλημμύρες που έπληξαν την παραγωγή της βιομηχανικής ντομάτας τον Ιούνιο του 2018” σημείωσε η κα Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.

“Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα όσα ακούσαμε” σχολίασε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος. “Περιμέναμε δια στόματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να μας πει για πληρωμές στις αποζημιώσεις έως τέλη Δεκέμβρη. Το μετέθεσε για το Γενάρη. Αν είναι θέμα 10-15 ημερών να το δούμε. Επουδενί όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε αποζημιώσεις το Φεβρουάριο, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για την καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βαλιανάτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος