FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Συλλόγου Εργαζομένων με Διοικητή 6ης ΥΠΕ: Επί τάπητος, ξανά, τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 24-12-2019 | Συντάκτης:

Το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στη διάρκεια συνάντησης τους στην Πάτρα. Οι εργαζόμενοι, παρουσίασαν την τραγική όπως χαρακτήρισαν κατάσταση ενός Νοσοκομείου χωρίς γιατρούς και την απακαρδιωτική εικόνα της εφημερίας της προηγούμενης μέρας χωρίς ούτε ένα αγροτικό ιατρό και ζήτησαν να αλλάξει «η ετεροβαρής διαχείριση των βοηθών ιατρών και αγροτικών από την Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα εφημεριών χωρίς κενά και αλλαγές της τελευταίας στιγμής».

Με ανακοίνωση τους επισημαίνουν: «Τονίσαμε ότι δεν υλοποιούνται οι πρόσφατες εντολές της προϊσταμένης αρχής για τοποθέτηση τριών αγροτικών ιατρών στην εφημερία της Αμαλιάδας. Απαιτήσαμε να αλλάξει το υφιστάμενο εφημεριακό πλάνο από την προηγουμένη διοίκηση και να εξετάσουν σοβαρά την περίπτωση  αυτονόμησης της νοσηλευτικής μας μονάδας καθώς και την επιστροφή στην κανονικότητα της παθολογικής κλινικής. Εξηγήσαμε και αιτιολογήσαμε  τους βασικούς λόγους όπου δεν αρκεί μόνο το Νοσοκομείο του Πύργου να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ηλείας και πρέπει όλες οι δημόσιες  μονάδες και σχηματισμοί να είναι μάχιμες και  σε ετοιμότητα και απαιτήσαμε να επιστέψουν οι μετακινημένοι πίσω στις θέσεις τους. Τέλος τονίσαμε ότι θα προστατέψουμε με όλες μας τις  δυνάμεις  τον δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου μας  και δεν θα ανεχτούμε  άλλο εμπαιγμό και ψεύτικες  υποσχέσεις. Ο κ. Καρβέλης, μας μετέφερε τον προβληματισμό και την απογοήτευση του για την διαρκή  αντιπαράθεση με  κλιμακούμενη  όξυνση μεταξύ των δυο νοσηλευτικών μονάδων, τα δείγματα  αδιαλλαξίας και  απροθυμίας για κάθε είδους συνεννόηση καθώς και τις συνέπειες αυτής της έχθρας  που είναι ορατά σε όλους μας.

Για τους ιατρούς υπαίθρου  δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και θα  καλυφτούν τα κενά της εφημερίας.

Σχετικά   με το εφημεριακό καθεστώς  και το αίτημα για αυτονόμηση περιμένει τις εισηγήσεις των επιστημονικών συμβουλίων καθώς και τις θέσεις των οργάνων διοίκησης για να  διαμορφώσει συνολική  εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος