FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων με Δήμαρχο Ζαχάρως: Στο επίκεντρο η μη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας

Ημερομηνία: 09-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Παρέδωσαν και ενημερωτικό υπόμνημα με όλα τα αιτήματα των εργαζομένων

Την αντίθεση τους, στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του τομέα Καθαριότητας, που είχε επιχειρηθεί το Μάρτιο του 2018 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με το Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο.

Όπως τόνισαν, άμεσα τότε, ο Σύλλογος με την συνδρομή της ΠΟΕ ΟΤΑ που προκήρυξε απεργία κλείνοντας για πρώτη φορά στο Δήμο Ζαχάρως την υπηρεσία καθαριότητας αλλά και με την υποστήριξη του σημερινού Δημάρχου που βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, διεμήνυσαν την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε ανάληψη- ανάθεση έργου αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβο –ιδιώτη και το ίδιο θα πράξουν και τώρα. «Η αντίδραση μας ενάντια στο μπλοκ των ιδιωτικοποιήσεων θα είναι συλλογική και μαζική. Το κόστος αποκομιδής θα στοιχίσει στον πολίτη πιο πολλά από ότι τώρα, η ποιότητα παροχής δεν θα είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο με το σημερινό, αφού οι δικοί μας εργαζόμενοι είναι γνωστό σε όλους ότι εκτέλεσαν και συνεχίζουν να εκτελούν με αυταπάρνηση τα καθήκοντα τους σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς για τους ιδίους και την πόλη. Δεν πρέπει η αποκομιδή να δοθεί σε ιδιώτη διότι ο συγκεκριμένος κλάδος εάν καταργηθεί όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι από ποιες υπηρεσίες θα απορροφηθούν. Και αν ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν την βασική δεξαμενή για απολύσεις…» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος και παρέδωσε στον Δήμαρχο και σχετικό υπόμνημα με όλα τα αιτήματα τους με σκοπό την ενημέρωση όσο αφορά στα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Δήμου Ζαχάρως αλλά και σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζαχάρως. Μεταξύ αυτών, τονίζεται η ανάγκη λειτουργίας όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο, οι μετακινήσεις έμπειρων υπαλλήλων να μη γίνονται σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το επιστημονικό τους αντικείμενο, η τοποθέτηση προϊσταμένων να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια, η ανάγκη στελέχωσης του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης και η δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη, η αντικατάσταση των οχημάτων του «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α.

Καταλήγοντας ο κ. Γαρύφαλλος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής που προασπίζουν τη νομιμότητα και εξυπηρετούν τους πολίτες. «Από την Δημοτική Αρχή ζητούμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και την εξασφάλιση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας. Ο Σύλλογος και όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε στο πλευρό σας, για το καλό της πόλης και των Τοπικών Διαμερισμάτων. Με περισσότερη δουλειά, με ορθολογικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, με νέες προκλήσεις για την κοινωνία και ένα μόνο συναίσθημα την αγάπη για την πόλη και την κοινωνία και μόνο έτσι όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος