FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση παραθαλάσσιων συμβουλίων Πύργου παρουσία Αντωνακόπουλου: Συζητήθηκαν τα προβλήματα για την παραθαλάσσια ζώνη

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:
-ΣΧΟΑΑΠ, καθαριότητα, προσβασιμότητα και διέλευση από την παραλία Κατακόλου και Σπιάντζας στην ατζέντα της συζήτησης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Γρανιτσείκων εκπρόσωποι των Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες του δήμου Πύργου  είχαν  την δυνατότητα να μιλήσουν για ζητήματα που αφορούν την παραθαλάσσια ζώνη της πόλης. Η συζήτηση που διοργανώθηκε από τα Συμβούλια των παραθαλάσσιων Κοινοτήτων είχε ως σκοπό να αναδειχθούν τα άμεσα προς επίλυση ζητήματα της περιοχής μας που εστιάζονται στην προσβασιμότητα των παραλιών και στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα ως πρώτη προτεραιότητα τέθηκε το ζήτημα της διέλευσης αυτοκινήτων από την παραλία Κατακόλου, μια επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά που πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η καθαριότητα των παραλιών καθώς και των δρόμων που οδηγούν στην  θάλασσα όπου σε πολλά τμήματά τους  ιδιαίτερα στις εισόδους της Σπιάτζας και στα όρια της πρώην λίμνης Μουριάς μετατρέπονται σε υπαίθριες χωματερές. Η προσβασιμότητα στις παραλίες, καθώς χιλιόμετρα από παράνομες φράχτες εμποδίζουν την διέλευση προς τη θάλασσα όπως επίσης και ιδιοκτησίες μεταξύ Κατάκολου και Σκαφιδιάς όπου φράσουν πανέμορφες παραλίες και τις έχουν μετατρέψει σε ιδιωτικές πισίνες. Η ανάπτυξη του τόπου μας  περνά μέσα από την  ανάδειξη και προστασία του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του δέλτα του Αλφειού και των παραλιών της πόλης. Μεγάλο τμήμα της συζήτηση αφιερώθηκε στα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., που αποτελούν μία σταθερή νέα βάση για την ανάπτυξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και εστιάζουν εκτενώς στην  πολεοδόμηση και ανάδειξη της παραλιακής ζώνης.

Στην συζήτηση αναφέρθηκε η ανάπλαση και η διάνοιξη της Καταραχίου ως το δέλτα του ποταμού, ο  μερικός επαναπλημμυρισμός της πρώην λίμνης Μουριάς, το ζήτημα των αυθαιρέτων και γενικότερα το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει ο σχεδιασμός της ανάπτυξης της πόλης από εδώ και πέρα. Στη συζήτηση οι πρόεδροι των Κοινοτήτων ανέδειξαν τα προβλήματα των χωριών εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στον καθαρισμό του Ιάρδανου ποταμού, στην ανάδειξη των Ρωμαϊκών Λουτρών Σκαφίδιας που διατηρούνται ορατά.

Στη συζήτηση ο δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος μίλησε συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραθαλάσσια ζώνη της πόλης, στο πρόβλημα που εντοπίζεται στο Ποτόκι, όπως επίσης  και στις κινήσεις και προτεραιότητες της δημοτικής αρχής με στόχο να μετατραπεί η πόλη μας από τόπο διέλευσης και ολιγόωρης στάσης σε βασικός τουριστικός προορισμός.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στα  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., και στις προτεραιότητες του δήμου για έργα σε βασικές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου με ιδιαίτερη αναφορά  στην διάνοιξη της Αγ. Μαρίνης και την σύνδεσή της με την οδό Αλφειού, την ανάπτυξη τοπικών πολεοδομικών σχεδίων κ.ά Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο ο κ. Νικολούτσος όπου αναφέρθηκε στα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., και στην χαρακτηριστική καθυστέρηση της ολοκλήρωσης τους. Για το ζήτημα των παραλιών πρότεινε την ταυτοποίηση- καταγραφή των σημείων πρόσβασης στις παραλίες  Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων: Βασίλειος Φάμμελος- Πύργου, Σάκης Τριανταφυλλόπουλος- Γρανιτσεΐκων, Κούλη Ελένη – Αγίου Ιωάννη, Μπουλαλάς Χρήστος – Ανεμοχωρίου, Τσαφάρας Δημήτριος – Βυτινεΐκων, Πήττας Άγγελος – Μυρτιάς,  Αρβανίτης Αντώνιος – Σκαφιδιάς. Εισήγηση για τα  Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., έκανε ο πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Χριστόπουλος και συντονιστής της συζήτησης ήταν  ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου, Σιδηροκαστρίτης Σπύρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος