FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του Α. Νικολακόπουλου με τον Πάνο Αλεξανδρή: Πιο γρήγορα για τις επισκευές των Δικαστικών μας Μεγάρων

Ημερομηνία: 24-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τα ανοικτά θέματα της κατάστασης των Δικαστικών Μεγάρων Πύργου και Αμαλιάδας καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τον δικαστικό και νομικό κλάδο, συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Παναγιώτη Αλεξανδρή ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος που πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του στην Αθήνα.

Όπως αρχικά τονίσθηκε, προχωρά η διαδικασία για την επισκευή των Δικαστηρίων Πύργου με την πίστωση ύψους 161.000 ευρώ που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο και πλέον αναμένεται τώρα η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης από πλευράς Περιφέρειας για να μπει το έργο σε τελική ευθεία.

Άλλωστε, το θέμα αυτό είχε τεθεί τόσο από τον κ. Νικολακόπουλο όσο και από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημητρουλόπουλο κατ΄ επανάληψη στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, όπως ακόμη και όταν ο κυβερνητικός παράγοντας είχε επισκεφθεί τον Πύργο κατά τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους με τον ίδιο να ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα.

Παράλληλα, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ενδεχομένως και σήμερα,  θα έρθει στην Αμαλιάδα κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Δικαιοσύνης και της ΚΤΥΠ για να γίνει αυτοψία στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης στην βάση των όσων έχουν συζητηθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολακόπουλος είχε επισκεφθεί μαζί με την Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και τον Πρόεδρό της κ. Θεοδόση  τον Υπουργό Δικαιοσύνης θέτοντας και αυτό το ζήτημα για το οποίο και πάλι ο κ. Τσιάρας είχε εκφρασθεί με θετικό τρόπο.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Στο μεταξύ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και σε πολλά ακόμη επίκαιρα θέματα του τομέα δικαιοσύνης με τον Ηλείο βουλευτή να ζητά την επιτάχυνση της καταβολής της αποζημίωσης των δικηγόρων από το ΤΑΧΔΙΚ για αμοιβές από νομική προστασία, ενώ έγινε αναφορά στη διαδικασία  ψηφιακών πιστοποιητικών από τα Πρωτοδικεία   που εντάσσεται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των δικαστικών λειτουργιών, προς αποφυγή γραφειοκρατικών και άλλων προβλημάτων και καθυστερήσεων για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και για την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων.

Να σημειωθεί ότι τα Πρωτοδικεία του Πύργου και της Αμαλιάδας είναι από τα πρώτα σε όλη την Ελλάδα που γίνεται η εφαρμογή του συγκεκριμένου ψηφιακού συστήματος κάτι που θα βοηθήσει ουσιαστικά με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Σε άλλα σημεία της συνάντησης έγιναν  για μια φορά ακόμη επισημάνσεις για την ανάγκη απλούστευσης πολλών λειτουργιών και για την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, καθώς επίσης και στην επιβαλλόμενη ενίσχυση προσωπικού με νέους δικαστικούς υπαλλήλους κλπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος