FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Α. Νικολακόπουλου με τον Γ. Γεωργιόπουλο: Κοινός στόχος η ανάδειξη του “παγκόσμιου” δήμου

Ημερομηνία: 15-05-2020 | Συντάκτης:

Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αρχαίας Ολυμπίας και όλων εκείνων των εργαλείων που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη ενός τόπου με ιδιαίτερη ιστορική και ιδεολογική βαρύτητα, κυριάρχησαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος “Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί παγκόσμιο χώρο για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και η πολιτεία θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της παγκόσμιας ταυτότητάς της.

Σημείωσε ακόμα ότι πρωτοβουλία που ανέλαβε άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την εταιρεία Microsoft για αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και την ανάδειξη αρχαιολογικού πλούτου της χώρας μας, μέσω Πολιτιστικής καταδεικνύει την στήριξη και την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο χώρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο κ. Νικολακόπουλος, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε πρώτο πλάνο οι υποδομές

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν και το πλάνο των παρεμβάσεων που αφορούν σε υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και παρεμβάσεις στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα από τις δύο πλευρές στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν ή πρόκειται να έχουν στην διάθεσή τους οι δήμοι σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.Τέλος ο δήμαρχος ζήτησε από τον βουλευτή την στήριξή του και στα  ‘μικρά’ έργα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. Άλλωστε η επαφή τους θα είναι συνεχής για όλα τα ζητήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος