FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Μπαξεβανάκη-Γεωργιόπουλου για την πρώην λίμνη Αγουλινίτσας: «Να προχωρήσει γρήγορα η παραχώρηση στους πραγματικούς δικαιούχους»

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:

Συνάντηση του βουλευτή Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27-12-2018, με θέμα τη διανομή των εκτάσεων στις πρώην λίμνες Αγουλινίτσας, Κάστας και Μουριάς. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία με βάση τις διατάξεις του νόμου 4061/2012, όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

Ο νόμος προβλέπει νέα διαδικασία παραχώρησης χρήσης γης με χαμηλό τίμημα, με μοριοδότηση βάσει κοινωνικών κριτηρίων, που ευνοεί τους πραγματικούς αγρότες, τους νέους, τους ανέργους, καθώς και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία είναι η κατάτμηση των εκτάσεων σε αγροτεμάχια κάτω των 100 στρεμμάτων. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει ταχύτατα η κατάτμηση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με τη βοήθεια και των υπηρεσιών του Υπουργείου, σύμφωνα με τη σαφή διαβεβαίωση του Υφυπουργού.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε οι εκτάσεις να παραδοθούν έγκαιρα στους πραγματικούς δικαιούχους για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις προσεχείς εαρινές καλλιέργειες. Και να τερματιστεί, επιτέλους, το απαράδεκτο καθεστώς να λυμαίνονται την περιοχή 3 – 4 «νεοτσιφλικάδες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος