FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Μπαλιούκου-Γεωργιόπουλου με τον Γενικό Διευθυντή του Υπ. Υποδομών: Στο τραπέζι οι μελέτες για το δρόμο Ολυμπία-θάλασσα

Ημερομηνία: 14-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Για την προώθηση των μελετών που αφορούν το έργο του δρόμου Ολυμπία – θάλασσα, είχαν συνάντηση στην Αθήνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση οι δήμαρχοι Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δήμαρχοι έθεσαν το ζήτημα της προώθησης των μελετών που αφορούν το θέμα του δρόμου,  ενώ η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου  της πρώτης φάσης εκπόνησης της μελέτης αναμένεται να βρεθεί και πάλι στην Ηλεία την άλλη εβδομάδα.  Σύμφωνα με τα αόσα ειπώθηκαν, ολοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες τοπογραφικής αποτύπωσης, η προμελέτη οδοποιίας και κόμβων με βάση τα γεωλογικά δεδομένα, η προμελέτη υδραυλικών και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων καθώς και οι προκαταρτικές μελέτες τεχνικών καθώς και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι δύο δήμαρχοι θα έχουν συνάντηση με τους μελετητές, για να τους θέσουν το ζήτημα της ένωσης του συγκεκριμένου δρόμου με τον υφιστάμενο δρόμο του Πάτρα- Πύργος καθώς σύμφωνα με το σχεδιασμό ο δρόμος  αναμένεται να βγει σε τμήμα το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Ανεμοχώρι και το Καλλίκομο. Μπαλιούκος και Γεωργιόπουλος έθεσαν λοιπόν στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών και το θέμα της προώθησης της δεύτερης φάσης των μελετών που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2020 και αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές του δρόμου αλλά και το συνολικό κόστος  κατασκευής- προϋπολογισμό του έργου, που θα δώσει πνοή και στους δύο δήμους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος