FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση των κυνηγών με τον δασάρχη Πύργου, Π. Λάττα: Στο επίκεντρο τα όρια του Καταφυγίου Άγριας Ζωής στη Δίβρη

Ημερομηνία: 28-05-2020 | Συντάκτης:

Την τροποποίηση των ορίων του καταφυγίου Άγριας Ζωής στη Δίβρη συζήτησαν χθες το πρωί εκπρόσωποι της κυνηγετικής κοινότητας της Ηλείας με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν οι εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκαλέσει σε καλλιέργειες οι αγριόχοιροι και αναζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα προστατευτούν οι παραγωγοί της ορεινής ζώνης και ταυτόχρονα θα διασφαλιστεί η προστασία της πανίδας της περιοχής. Από  την πλευρά του δασαρχείου τονίστηκε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένας χώρος αναπαραγωγής των θηραμάτων, ιδιαίτερα της ορεινής πέρδικας, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κυνηγών ανέφεραν ότι θα συνεργαστούν με τον δήμο και το δασαρχείο για να επιτευχθεί η καλύτερη εφικτή λύση.

Ο πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ΄ΚΟΠ), Παναγιώτης Γραμματσούλιας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση, επισημαίνοντας πως η κυνηγετική κοινότητα είναι σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

«Στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της συνεργασίας της Ομοσπονδίας με τους κυνηγετικούς συλλόγους, στηρίζουμε και συνδράμουμε τις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων κάθε συλλόγου. Η επίσκεψή μου στον Πύργο είχε ως θέμα τη συνεννόηση με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το δασαρχείο Πύργου για τη διερεύνηση της αλλαγής των ορίων του υφιστάμενου καταφυγίου Άγριας Ζωής στην περιοχή της Λαμπείας. Στόχος μας είναι η προστασία των κατοίκων και των παραγωγών από τις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι αγριόχοιροι και τα τσακάλια, καθώς και η προστασία της πανίδας της περιοχής», ανέφερε.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΚΣ Πύργου, Γιάννης Αντωνόπουλος, ο αντιπρόεδρος Άλκ. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΣ Αρχαίας Ολυμπίας, Γιάννης Αρέστης, ο αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Β. Αρβανίτης, και ο δασολόγος και συνεργάτης της Ομοσπονδίας, Δ. Δόγκανος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος