FOLLOW US: facebook twitter

Μια συνάντηση «κενή περιεχομένου»: Κίνηση αντιπερισπασμού από πλευράς Καραμανλή με αντικειμενικό σκοπό να διασπάσει το Μέτωπο της Ηλείας

Ημερομηνία: 11-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
-«Δεν προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου γιατί κάνει αντιπολίτευση και συλλαλητήρια» δήλωσε ο Υπ. Υποδομών

Συνάντηση, χωρίς ουσία, αποδείχτηκε η χθεσινή, μεταξύ των Δημάρχων της Ηλείας και του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή για το σοβαρό θέμα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα καθώς η ενημέρωση που έγινε δεν περιελάμβανε τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο τη δέσμευση, ότι σε τρείς μήνες θα ανακοινώσει τι ακριβώς θα συμβεί!

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μια συνάντηση κενή περιεχομένου με μοναδικό και αντικειμενικό σκοπό τη διάσπαση του αρραγούς μετώπου που έχει ανάγκη η Ηλεία και του οποίου εξ αντικειμένου ηγείται ο Δήμαρχος Πύργος. Προφανώς, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν προσκλήθηκε καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες όπως δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ίδιος ο Υπουργός στους Δημάρχους που παραβρέθηκαν, ο κ. Αντωνακόπουλος δεν έλαβε πρόσκληση γιατί «κάνει αντιπολίτευση και συλλαλητήρια!».

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Καραμανλής, απαιτεί σιωπητήριο απ’ όλους τους τοπικούς άρχοντες που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις και αντιδράσεις στο σχεδιασμό του μέχρις ότου, αυτός αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι…

Στη συνάντηση λοιπόν, που συμμετείχαν οι έξι από τους εφτά Δημάρχους, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε ότι τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πως σε τρείς μήνες θα έχουν καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση και τον τρόπο εκτέλεσης του σπουδαίου για την Ηλεία έργου. Δεσμεύτηκε ωστόσο, ενώπιον των Δημάρχων, πως ο αυτοκινητόδρομος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 ως ενιαίο έργο και πως αναζητάτε λύση για την επέκταση του έως την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, τους… καθησύχασε, πως θα τους ενημερώνει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων κάθε μήνα… Επανέλαβε δηλαδή, μονότονα, τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει, σε μια συνάντηση ενημέρωσης, που προγραμματίστηκε όπως αποδείχτηκε, ως κίνηση αντιπερισπασμού στο Παλλαϊκό Θεσμικό Μέτωπο που επιχειρείται για πρώτη φορά στην Ηλεία, χωρίς να προσθέσει ουδέν νεότερο.

Είναι λοιπόν, κατανοητή, η «υποχρέωση» των Δημάρχων της Ηλείας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Καραμανλή, από την άλλη όμως, πρέπει να τονιστεί, ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη μη συμμετοχή τους, στην προσπάθεια δημιουργίας ενωτικής έκφρασης ολόκληρου του Νομού, που όπως αποδεικνύεται είναι και η μόνη απάντηση- λύση, στην επίθεση που δέχεται η Ηλεία στα μεγάλα προβλήματα, από την κυβέρνηση.

Οφείλουν όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, να κατανοήσουν, ότι η διάσπαση του Μετώπου, μόνο εις βάρος του Νομού θα είναι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος