FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Κατσιφάρα με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά: Σημαντικά έργα του δήμου στο τραπέζι

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Σημαντικά έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά.

Η ανάγκη για αγροτικό εξηλεκτρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, αλλά και οι προοπτικές στήριξης της κτηνοτροφίας τέθηκαν προς συζήτηση. Σε ό,τι αφορά στον αγροτικό εξηλεκτρισμό επισημάνθηκε ότι πρόκειται για «εργαλείο» που αφορά τόσο τους επαγγελματίες αγρότες, όσο και τους κατόχους αγροτικής εκμετάλλευσης. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε ότι η ηλεκτροδότηση αγροτικών εγκαταστάσεων, παραγωγικών εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής παραγωγής θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της παραγωγής.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία των έργων συντήρησης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόοδο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, σε συνάρτηση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την Αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, προϋπολογισμού 1.169.800 ευρώ. Έργο που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος