FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Κατσιφάρα με παραγωγικούς φορείς της Ηλείας

Ημερομηνία: 18-06-2020 | Συντάκτης:

Τον πρώην περιφερειάρχη συνόδευσαν στελέχη της παράταξης Δικαίωμα στην πρόοδο

Σειρά σημαντικών και παραγωγικών συναντήσεων είχε ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας αλλά και με τον αγροτικό κόσμο, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Λώλο Θοδωρή, Μητρόπουλο Κώστα, Μπράμο Παναγιώτη, Μπράτη Θεώνη, Φλεβοτόμο Παναγιώτη και Χατζηγιάννη Νίκο.

Κατά την επίσκεψη στο συσκευαστήριο πατάτας, στο Κουρτέσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζομένους, παραγωγούς πατάτας αλλά και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και παραγωγό κ. Ηλία Σταθόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αθρόες εισαγωγές αιγυπτιακής πατάτας με αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των ντόπιων προϊόντων από τις αγορές super market και την επακόλουθη κατάρρευση της τιμής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% της τοπικής παραγωγής πατάτας πωλήθηκε έναντι του ευτελούς ποσού των 15 λεπτών του ευρώ ανά κιλό προϊόντος. Οι αγρότες το μόνο που εισπράττουν , μέχρι τώρα, από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια είναι διαβεβαιώσεις αλλά πρακτικά δεν απολαμβάνουν κανενός μέτρου στήριξης.

Παρόμοιο πρόβλημα κατάρρευσης τιμών παρατηρείται και για το καρπούζι η τιμή του οποίου έχει κατρακυλήσει στα 7 λεπτά του ευρώ ανά κιλό.
Απέναντι στην κοινή αυτή διαπίστωση, διατυπώθηκε η πολιτική βούληση από πλευράς της παράταξης για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος αλλά και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπου ενημερώθηκαν από το Διοικητή της κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο για τις δράσεις και το σχεδιασμό της υπηρεσίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης στο έργο και την προσπάθεια των υπηρεσιών και του προσωπικού για τη νέα αντιπυρική περίοδο καθώς και την ικανοποίηση των στελεχών της για τη δικαίωση της επιλογής να προτάξει ως έργο η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, την καθολική ανανέωση του στόλου και των μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και κυρίως εστιάζονται στην έλλειψη ρευστότητας, την απροθυμία των τραπεζών να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό τους από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα “πυρόπληκτα δάνεια” των επιχειρήσεων της περιοχής, θέμα για το οποίο έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η παράταξη “Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο” αλλά και για τη μέχρι τώρα κατάρρευση της κρουαζιέρας στην περιοχή. Αναλύθηκε δε, η σημαντική και αρνητική επίπτωση που έχει η οικονομική κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα στους τομείς της μεταποίησης και του λιανικού εμπορίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος