FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Α. Καράμπελα με τον Λιμενάρχη και με πολίτες του Κατακόλου: Ενημέρωση σε βάθος για το Λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 14-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ευρύτατη ενημέρωση για τα προβλήματα στο λιμάνι Κατάκολο είχε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αντώνης Καράμπελας στη συνάντηση του με τον λιμενάρχη – πλωτάρχη Λ.Σ.κ. Δημήτριο Παπαηλιού και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κώστα Καντούνη την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης «Πύργος -Έργο Πολιτών» ο κ. Καράμπελας επισκέφθηκε το λιμενάρχη και είχε μαζί του γόνιμη συνεργασία για την καταγραφή των ζητημάτων που απασχολούν το λιμάνι.Οκ. Καράμπελας τόνισε ότι η παράταξήτου ήταν πάντα σταθερά προσανατολισμένη την ανάδειξη των προβλημάτων του λιμανιού με τρόπο αντικειμενικό, υπογραμμίζοντας ότι ως δημοτική αρχή θα έχει απόλυτη συνεργασία με τον λιμενάρχη,θεωρώντας αναγκαία την υποβοήθηση του έργου της Δημοτικής Αρχής από όλους τους θεσμικούς παράγοντες.Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρέπει να πάρει την ευθύνη και  τις πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.Ανέφερε επίσης ότι ως αντινομάρχης είχε ενεργό συμμετοχή στην υλοποίηση των μεγάλων λιμενικών έργων, υπογραμμίζοντας ότι ως δημοτική αρχή θα δώσει προτεραιότητα στο μεγάλο έργο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης και στην λύση του κτιριακού προβλήματος που ταλανίζει χρόνια την υπηρεσία.

Ο κ. Παπαηλιού εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την επίσκεψη του κυρίου Καράμπελα τονίζοντας ότι είναι σπάνιο υποψήφιοι να προσέρχονται στην υπηρεσία για ενημέρωση. Με ιδιαίτερα λεπτομερή και τεκμηριωμένο τρόπο, ενημέρωσε τον κ. Καράμπελα και τους συνεργάτες του για μια σειρά προβλημάτων όπως: το θέμα ασφάλειας του Λιμανιού με βάση τα διεθνή πρότυπα, την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης με όρους και κριτήρια για τα λεωφορεία που προσεγγίζουν το λιμάνι, προτείνοντας μάλιστα την διεξαγωγή έρευνας με πρωτοβουλία του Δήμου για τις απαιτήσεις των τουριστών, τις αγοραστικές τάσεις και άλλα δεδομένα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατάλληλα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τέλος δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Πύργου θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι για οποιαδήποτε συνεργασία.

Κατά την χθεσινή επίσκεψη στο Κατάκολο υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κώστα Καντούνη ο οποίος του έθεσε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα όπως :

-H εγκατάλειψη του Γηπέδου

-Η εσωτερική οδοποιία

-Ο μη καθαρισμός της παραλίας από φύκια και απορρίμματα

-Η πλημμελής αποκομιδή απορριμμάτων

-Η απουσία οποιαδήποτε παρέμβασης στο Κοινοτικό ξενοδοχείο Δελφίνι παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες.

-Η επί πέντε χρόνια κλειστή αίθουσα του σπιτιού του Ιωάννη Λάτση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι άμεσα θα αντιμετωπισθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα  όταν η παράταξη ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ γίνει Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι η συνεργασία του Δήμου και της Κοινότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Κατακόλου.

Τον κ. Καράμπελα συνόδευαν  οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΠΥΡΓΟΣ – ΈΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»Βούλα Αγγελοπούλου,Λάκης Αθανασόπουλος,, Δημήτρης Βάλαρης, Λεωνίδας Δημουλιάς, Βασίλης Καντούνης, Βασίλης Μαντάς, Αθανάσιος Παναγούλης και Βάσια Παπανδρέου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος