FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με τον Σύλλογο Εστίασης «Διόνυσος Πύργου»

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον κλάδο της Εστίασης η αναστολή λειτουργίας της δραστηριότητάς τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εστίασης «Διόνυσος Πύργου». 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου, περιέγραψαν αναλυτικά την επικρατούσα κατάσταση στις επιχειρήσεις του Πύργου, με τα συσσωρευμένα προβλήματα, από την περίοδο της αναστολής λειτουργίας της Άνοιξης (1ο lockdown) μέχρι και σήμερα, εκφράζοντας τους φόβους τους για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους, ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας και την επανέναρξη της δραστηριότητας τους. Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις, σε διττή κατεύθυνση στήριξης (όσο διαρκεί η πανδημία & επόμενη ημέρα), ζητώντας την προώθησή τους προς την Κεντρική Κυβέρνηση, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον στρατηγικό σχεδιασμό για την διάσωση της Εστίασης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ.Γιαννόπουλος, τους ενημέρωσε, για την ολοκλήρωση της πρώτης δράσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων, από τους διαθέσιμους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γνωστοποιώντας επίσης ότι η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής θα συνεχιστεί, για την δημιουργία αντίστοιχων δράσεων, και από τη νέα διαχειριστική περίοδο. Τέλος, δεσμεύτηκε για την προώθηση των προτάσεων τους Κεντρικά, στα αρμόδια Υπουργεία . «Κατανοώ και συμμερίζομαι τα προβλήματά και την ανησυχία του κλάδου, τα οποία είναι και αυτονόητα και δικαιολογημένα, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα πίεσης. Η Εστίαση, είναι πολυεπίπεδη και πολύμορφη, ενώ προερχόμενη από μια δεκαετία “χρεοκοπίας”, δεν μπορεί να στηριχθεί με αποσπασματικές λύσεις. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε εύκολες απαντήσεις», δήλωσε τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος