FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με Δημάρχους της Ηλείας: Σχεδιάζουν δράσεις για την Επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του ’21

Ημερομηνία: 24-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Μια πρώτη συνάντηση με τους δημάρχους της Ηλείας, προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού, τις δράσεις που θα μπορούσαν να εντάξουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στο μικρό συνεδριακό παρουσία του συντονιστή των εκδηλώσεων της Περιφέρειας, βοηθό περιφερειάρχη Ανδρέα Φίλια.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος καθώς και αντιδήμαρχοι των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Πύργου, έγινε μια πρώτη επαφή και ενημέρωση για το σχεδιασμό της Περιφέρειας και ζητήθηκε απ’ όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους που θα αναδεικνύουν τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ηλεία και καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Επανάστασης.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, η συνάντηση αυτή, εντάσσονταν στο πλαίσιο συντονισμού των δράσεων και ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν ενόψει του εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και σημείωσε πως όλα τα ιστορικά γεγονότα του Νομού θα πρέπει να ενταχθούν συνολικά και όχι μεμονωμένα. «Δε θα πρέπει να απομονώσουμε τα γεγονότα.

Να μη δούμε δηλαδή χωριστά τη μάχη του Πύργου, τη μάχη στο Πούσι ή το Βαρθολομιό ή ξεχωριστά τις προσωπικότητες της περιόδου εκείνης αλλά να τα εντάξουμε συνολικά ως γεωγραφική περιοχή και να τα αναδείξουμε».

Για τον καλύτερο συντονισμό, θα συγκροτηθούν σχετικές επιτροπές στους δήμους που θα εισηγηθούν σε επόμενη συνάντηση τις προτάσεις τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος