FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 12-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Την ανάγκη για πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών από την Covid – 19, οι οποίοι επέστρεψαν στην δια ζώσης εκπαίδευση, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στην συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο και Νίκο Κλάδη αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, συζήτησαν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτοκόλλα που αφορούν στην λειτουργία των σχολικών μονάδων, λόγω και της επανέναρξης της δια ζώσης εκπαίδευσης από την Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ παράλληλα ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από τους δυο διευθυντές για το πώς έχουν κυλήσει οι διαδικασίες και η λειτουργία των σχολείων μέχρι και σήμερα. Αναφερόμενος στο μέτρο της υποβολής των μαθητών και εκπαιδευτικών σε «self test», που εφαρμόστηκε την πρώτη ημέρα – και από το οποίο, σύμφωνα με τους κ.κ Φωτεινόπουλο και Κλάδη, προέκυψαν 12 μαθητές θετικοί στον ιό – ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως το εν λόγω μέτρο μπορεί να προφυλάξει από την ενδοσχολική μετάδοση και συνεπώς την μετάδοση στις οικογένειες τους, σε μια καλή χρονική συγκυρία για την Ηλεία, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταδιακή μείωση των ενεργών κρουσμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, κατά την διάρκεια της συζήτησης, στάθηκε ιδιαίτερα στον υψηλό βαθμό συμμόρφωσης που έχει επιδείξει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών όλων των κλάδων, στα ισχύοντα μέτρα, γεγονός που – όπως σημείωσε – έχει συμβάλει στην διαμόρφωση της παρούσας κατάστασης και καλής εικόνας. Διαπίστωση που επιβεβαίωσε και η Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη – η οποία συμμετείχε στην συνάντηση – όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά, από τα αρμόδια κλιμάκια της Π.Ε Ηλείας. Πλην όμως, ο κ. Γιαννόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ατυχή διαχείριση περιστατικού μαθητή που αναστάτωσε μια ολόκληρη σχολική κοινότητα, απευθύνοντας δημόσια έκκληση στους γονείς να μην παρακάμπτουν τις οδηγίες των ειδικών, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί, αφενός να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών τους, των συμμαθητών και εκπαιδευτικών τους, και αφετέρου να δημιουργήσει νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος