FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων: Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ημερομηνία: 10-09-2020 | Συντάκτης:

Η λειτουργία των σχολείων, η σωστή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον Covid-19, απο μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και επιμέρους ζητήματα της εκπαίδευσης, συζητήθηκαν χθες το πρωί στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας (Διοικητήριο) μεταξύ του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργου Φωτεινόπουλου και των Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού.

Στη διάρκεια της συνάντησης, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και οι 70 Διευθυντές (35 Γυμνασίων και 35 Λυκείων) χωρίστηκαν σε δυο ομάδες διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Οπως τόνισε ο κ. Φωτεινόπουλος, η συνάντηση αυτή , η πρώτη που γίνεται ανάμεσα στον ίδιο ως Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολείων, έγινε δια ζώσης ωστε να γνωριστούν και να συζητήσουν για το ξεκίνημα των σχολείων. «Μιλήσαμε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για το ζήτημα των μετεγγραφών, των τμημάτων αλλά και των αδειών. Ο κ. Αγγελόπουλος, ενημέρωσε τους Διευθυντές για τον κορονοιό και τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν απ’ όλους, δίνοντας οδηγίες και διευκρινήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και θεωρώ οτι στις 14 Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά».

Οσον αφορά τη στελέχωση Γυμνασίων και Λυκείων με εκπαιδευτικούς, ο κ. Φωτεινόπουλος, επισήμανε ότι η κάλυψη οσον αφορά την Ειδική Αγωγή είναι σε πολύ καλο βαθμό ενώ χθες έγινε και η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας- αναπληρωτές και μόνιμοι. «Ακόμα δεν έχουμε καλύψει όλα τα κενά, θεωρώ όμως και όπως και οι πληροφορίες λένε, οτι θα έχουμε και δευτερο κύμα αναπληρωτών για να τοποθετήσουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος