FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον βουλευτή και τομεάρχη Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Ζαχαριάδη

Ημερομηνία: 09-10-2021 | Συντάκτης:

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Ζούμε μια κατάσταση έλλειψης ισονομίας και ισοτιμίας”

Κώστας Ζαχαριάδης “ Η κυβέρνηση να δώσει καθαρές και καταφατικές απαντήσεις στην πολύπαθη Ηλεία”.


 

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε τον βουλευτή και τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κώστα Ζαχαριάδη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στο πρωί του Σαββάτου (9/10), στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νομό, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό και τον συντονιστή  της  ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτη Φλεβοτόμο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι, Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου, Κοινωνικής Προστασίας Αντρέας Βγενόπουλος, Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής, ο επικεφαλής του νέου σχήματος του ΔΛΤΠ Κώστας Καραγιάννης, ο γ.γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς και ο επιχειρηματίας κ. Παπαδόπουλος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Αντωνακόπουλος εξέθεσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, και ενημέρωσε σχετικά με όλα τα αιτήματα και τις κινήσεις της  Δημοτικής Αρχής προς την κεντρική πολιτεία ώστε τα μέτρα που εφαρμόζονται στη Β. Εύβοια να λειτουργήσουν και στην Ηλεία. Παράλληλα υπογράμμισε τα χρόνια προβλήματα της περιοχής που αφορούν τους τομείς των μεγάλων έργων, της υγείας και της παιδείας.

“Δυστυχώς περνάει ο καιρός μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, και η πολιτεία παραμένει ασυνεπής. Ζούμε μια κατάσταση έλλειψης ισονομίας και ισοτιμίας σ’ αυτή τη χώρα. Για άλλες παρόμοιες καταστροφές όπως στη Β. Εύβοια έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα, έχει δοθεί βοήθεια ενώ σε μας απολύτως τίποτα” δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αντωνακόπουλος και συμπλήρωσε “ Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πάλι εδώ, ως συνέχεια στην άμεση αντίδραση που είχε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία του προέδρου κ. Τσίπρα, με μια αγωνιστική διεκδίκηση στο Κοινοβούλιο για να αποκατασταθεί αυτή η διαχρονική αδικία στον τόπο μας που μας κατατάσσει πλέον στους τελευταίους νομούς της χώρας. Αυτό είναι πρόκληση για όλους μας και προσβολή για όσους δεν κάνουν τίποτα”.

Ο κ. Ζαχαριάδης με δηλώσεις του, κάλεσε την κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να σταματήσει να “τιμωρεί” την Ηλεία. “Στην επίσκεψη που είχε κάνει λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχαμε πει ότι όταν αποσυρθούν τα φώτα της δημοσιότητας από την πυρόπληκτη περιοχή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ξεχάσει , αλλά θα είναι διαρκώς εδώ για να επισημαίνει με παρεμβάσεις, με προτάσεις και με αυτοψία τις αδυναμίες που υπάρχουν και τις πιθανές ολιγωρίες. Αυτή τη δέσμευση κάνουμε πράξη. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση για την πολύπαθη Ηλεία, να εφαρμόσει ανάλογα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στη Β. Εύβοια. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει καθαρές και καταφατικές απαντήσεις με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, όπου υπονομεύεται η βιωσιμότητα και η προοπτική των Ιδρυμάτων αλλά και στο μεγάλο ζήτημα των υποδομών του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Θα είναι διαρκής η παρουσία μας στην περιοχή  και θεωρούμε ότι η Ηλεία δεν μπορεί να μένει πίσω από την υπόλοιπη Ελλάδα και να τιμωρείται”.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Πύργου συνόδεψε τον κ. Ζαχαριάδη στην τ.κ. Κολιρίου. Εκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Αντώνη Αντωνακόπουλο και τους κατοίκους του χωριού και να του εκθέσουν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος