FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:

Με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό συναντήθηκε στην Αθήνα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Παρόντος και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του δημάρχου κι αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Καραστέργιου, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμηση του για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς και τις θερμές του ευχαριστίες για την πολύτιμη συνεισφορά στους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές του Δήμου, με ιδιαίτερη την αναφορά στη βοήθεια του τοπικού τμήματος. Έκανε επίσης αναφορά στο ήθος και το κύρος των στελεχών του Ερυθρού Σταυρού, κι επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι που αυτή η συνεργασία σηκώνει μια ανθρώπινη ασπίδα αλληλεγγύης.

Ακόμα τον ενημέρωσε για την κατάσταση όπως εξελίσσεται μετά τις πυρκαγιές και τις συνέπειες τους. Ενώ επίσης, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Δήμου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως και την υλοποίηση νέων συνεργειών σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ο κ. Αυγερινός γνωστοποίησε πως σύντομα το προσεχές διάστημα, κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. καθώς και ο ίδιος θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε πυρόπληκτα χωριά του Δήμου Πύργου. Προσθέτοντας πως ο Ε.Ε.Σ. διατίθεται να προσφέρει συμβολικό αριθμό ελαιοδένδρων στο πλαίσιο προώθησης της απαραίτητης για την περιοχή, επανεκκίνησης-ανασύστασης της ελαιοκαλλιέργειας.

Τέλος, να σημειωθεί πως κατά τη συζήτηση μοιράστηκαν μεταξύ τους και παλιότερες αναμνήσεις και εικόνες καθώς ο κ. Αντωνακόπουλος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του Νέων του Ε.Ε.Σ. στον Πύργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος