FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο φως» από το ΥπΑΑΤ για έργο αγροτικής οδοποιίας ύψους 1 εκ. ευρώ στην αγροτική περιοχή Κολιρίου

Ημερομηνία: 06-07-2022 | Συντάκτης:
  • Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του ΥπΑΑΤ, Δ. Παπαγιαννίδη

Το «διαβατήριο» για την οριστική ένταξη του έργου «Βελτίωση βατότητας στην αγροτική περιοχή Κολιρίου», προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ παίρνει ο Δήμος Πύργου και προσθέτει ακόμη μια ένταξη ενός μεγάλου και ζωτικής σημασίας έργου στην ατζέντα του.

Αυτό ανακοίνωσε στον Δήμαρχο  Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης σε συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (6/7/2022) στο Υπουργείο.  Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο ο Δήμος Πύργου είχε καταθέσει πρόταση και ολοκληρωμένη, ώριμη μελέτη, εκπονημένη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν άλλες δύο συναντήσεις στο ΥπΑΑΤ για την πορεία της πρότασης, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέπεια και τη σοβαρή και μεθοδική αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος από τη Δημοτική Αρχή.

Φανερά ικανοποιημένος με την εξέλιξη του θέματος, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη: «Ο Γ.Γ. μας ανακοίνωσε την ευχάριστη εξέλιξη, ότι η πρότασή μας για το μεγάλο αυτό έργο αγροτικής οδοποιίας, ύψους 1 εκ. ευρώ, αξιολογήθηκε θετικά και αυτό αποτελεί το διαβατήριο για την οριστική ένταξη του έργου που θα ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και υψίστης σημασίας έργο για την περιοχή. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ενιαίου αγροτικού δρόμους μήκους 4,5 χλμ. που αφενός βελτιώνει την αγροτική οικονομία της περιοχής, αφετέρου συμβάλλει στην πρόληψη πυρκαγιών, γιατί ουσιαστικά διευκολύνει την πρόσβαση και κίνηση των οχημάτων αλλά και των κατοίκων, καθώς καταλήγει στο Λάνθι».

Ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος, ξεκινά από τις εκτός ορίων οικισμού περιοχή της Τ.Κ. Κολιρίου, στα βόρεια του οικισμού, εκτείνεται μέχρι το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στις κεραίες, διασχίζονας την περιοχή που κάηκε ολοσχερώς στις φωτιές του 2021 και καταλήγει στην Επαρχιακή οδό που συνδέει το Λαμπέτι με την Ιερά Μονή Κρεμαστής και την Τ.Κ. Λανθίου. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 4.540 μ. και διέρχεται από τις αγροτικές περιοχές Κολιρίου, Λαμπετίου και Λανθίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος