FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με αγρότες του Δ. Πηνειού – Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις για τις ελαιοκαλλιέργειες

Ημερομηνία: 11-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Συνάντηση στο Βαρθολομιό για σειρά αγροτικών και αγροπεριβαλλοντικών θεμάτων πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Επικεφαλής της Προσωρινής Διοίκησης αγροτικού συλλόγου, κ. Γεωργόπουλο, και εκπροσώπους των αγροτών. Κύριο σημείο της συζήτησης ήταν η αποζημίωση των αγροτικών προϊόντων, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19, με ειδικότερο ζήτημα την επέκταση της αποζημίωσης και για τις επίσπορες καλλιέργειες πατάτας, αλλά και τις φθινοπωρινές κηπευτικές καλλιέργειες, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί στον ΟΣΔΕ παρά μόνο στον ΕΛΓΑ, αλλά πρέπει να συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις που θα δοθούν, λόγω της COVID-19. Για την συμπερίληψη των εν λόγω αγροτικών προϊόντων, η κα Βουλευτής, αμέσως μετά την συνάντηση, ήλθε σε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό, στον οποίο και μετέφερε το σχετικό αίτημα. Ο κ. Υπουργός έχει μεταβιβάσει το αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης προς αποζημίωση.

Σε νεότερο αίτημά της, το Γραφείο του κ. Λιβανού ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι σε 2 εβδομάδες ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των ελαιοκαλλιεργειών, οι οποίες έχουν εγκριθεί.

Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι των αγροτών και η κα Βουλευτής, η οποία διατελεί και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σειρά αγροπεριβαλλοντικών ζητημάτων, όπως η ορθή διαχείριση του αρδευτικού νερού, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης του αγροτικού πλαστικού, το οποίο παραμένει ως ζήτημα ανοιχτό και αναζητά τη λύση του. Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξέθεσε προτάσεις επί των ζητημάτων και δεσμεύτηκε στην επανάληψη της συζήτησης, ώστε να βρεθεί περαιτέρω λύση, ενώ έχει ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα, τόσο στη Βουλή, όσο και απευθείας στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος