FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο

Ημερομηνία: 21-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Στόχος μας να εκμεταλλευτούμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες»

Μια πολύ γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση είχε πρόσφατα ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο, αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες που εκσυγχρονίζουν τον Δήμο αποσκοπώντας στην άμεση εξυπηρέτηση του κοινού. Παράλληλα συζητήθηκε η πορεία πολλών χρηματοδοτικών προγραμμάτων καθώς, λόγω της προηγούμενης θέσης του κ. Λιβάνιου στο υπουργείο Εσωτερικών, είναι άριστος γνώστης αυτών.

Μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων «άνοιξε» ο δήμαρχος Πύργου κατά τη συνάντησή του με τον κ. Λιβάνιο, στην οποία παρευρέθηκε και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιώργος Καραστέργιος.

Όπως ενημερώνει ο κ. Αντωνακόπουλος, η συζήτηση στράφηκε γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό που αφορά τις εφαρμογές Smart city και μια σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών στους Δήμους.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

«Ήταν πολύ γόνιμη συνάντηση. Με τον υφυπουργό έχουμε μια δημιουργική και αποτελεσματική επικοινωνία και ζητήσαμε τη συνδρομή του με τη θεσμική του λειτουργία σ’ αυτή την προσπάθεια της πόλης μας να ανακτήσει τον χαμένο χρόνο στην πορεία εκσυγχρονισμού της και διαμόρφωσης υποδομών μιας σύγχρονης πόλης» σημειώνει ο κ. Αντωνακόπουλος. «Στοχεύσουμε στις έξυπνες εφαρμογές για την άμεση και ταχύτατη επικοινωνία του πολίτη με τον Δήμο. Όπως επίσης και να λαμβάνει ο πολίτης μια σειρά από πληροφορίες. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τέτοιες εφαρμογές στο σύστημα ύδρευσης και συνεχίζουμε με μελέτες στο σύστημα αυτορρύθμισης των πιέσεων, για να έχουμε λιγότερες ζημιές και καλύτερη διανομή του ύδατος από τους αγωγούς. Επιπλέον σύντομα θα υλοποιηθεί η καινοτόμα εφαρμογή smart vile όπου μέσω κινητού τηλεφώνου ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για την καταμέτρηση, τις διαρροές και την εξόφληση του λογαριασμού. Επίσης ο Δήμος διαθέτει συστήματα παρακολούθησης των αυτοκινήτων του. Το μεγάλο πρόβλημα όμως μ’ αυτές τις εφαρμογές είναι η έγκαιρη λήψη των πληροφοριών και η απάντηση στα ζητήματα που μπαίνουν. Εκεί παίζει ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας και κατά πόσο το προσωπικό θέλει να εκσυγχρονιστεί και να αφομοιώσει νέες τεχνογνωσίες».

Επιπλέον, και λόγω της αρμοδιότητας που είχε ο κ. Λιβάνιος κατά το πρόσφατο παρελθόν στο Υπουργείο Εσωτερικών κι επειδή είναι από τους πολύ στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και παρακολουθεί την υλοποίηση των προγραμμάτων «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης», αναπτύχθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ήδη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν ενταχθεί, δημοπρατούνται και εκτελούνται έργα και ολοκληρώνεται η δημοπρασία αρκετών άλλων. «Εκτός των παραπάνω, αναφερθήκαμε και σε έργα άλλων χρηματοδοτικών πηγών που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν σύντομα. Όπως το ΕΣΠΑ μέσω του οποίου υλοποιείται το έργο της κεντρικής πλατείας του Πύργου, όπως το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δ.Ε. από το οποίο αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου του κολυμβητηρίου ύψους 900.000 ευρώ. Μέσω του «Πράσινου Ταμείου» δημοπρατείται άμεσα η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, η ανάπλαση της Κολοκοτρώνη και των παράπλευρών οδών, η συνδετήριος οδός του δρόμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπία και Πύργου-Κυπαρισσίας κ.α.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων