FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Αντωνακόπουλου-Μαρίνου με Μητροπολίτη Ηλείας: Αναλαμβάνουν από κοινού τις δαπάνες για την δημιουργία Ογκολογικής

Ημερομηνία: 27-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Συνάντηση με θέμα τη δημιουργία νέας δομής στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, σχετική με τα ζητήματα Ογκολογίας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού, των Δημάρχων Πύργου Τ. Αντωνακόπουλου και Πηνειού Α. Μαρίνου και του Ογκολόγου Παναγιώτη Γκινόπουλου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου, καθημερινά δέχονται αιτήματα για βοήθεια και παράπονα απο συμπολίτες που πάσχουν από νοσήματα του ογκολογικού τομέα και επισκέπτονται την Πάτρα για ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες. “Υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει εντός του Νοσοκομείου του Πύργου, μια δομή που να παρέχει χημειοθεραπείες, υπό την επιστημονική ευθύνη του Ογκολόγου κ. Παναγιώτη Γκινόπουλου (πρώην Διευθυντή Ογκολογικού στον Άγιο Ανδρέα).  Το κανονιστικό πλαίσιο το επιτρέπει. Τη δαπάνη για την αμοιβή του ιατρού την αναλαμβάνουν από κοινού, ο Δήμος Πύργου, ο Δήμος Πηνειού και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Για αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση στη Μητρόπολη. Το Γ.Ν.Ν. Πύργου μπορεί να συμβάλει διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις, καθώς  τον αναγκαίο εξοπλισμό – κόστους 10.000 ευρώ περίπου- θα τον διαθέσει ο Δήμος Πύργου. Εκτιμούμε πως είναι μια πολύ σημαντική προσφορά στο τομέα της Υγείας, σε πάσχοντες συμπολίτες από τέτοια ανίατα νοσήματα. Αν δεν το κατορθώσουμε , οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν 200 χιλιόμετρα καθημερινά, με καταπονημένους οργανισμούς και όλα τα επακόλουθα. Αρά το σύστημα Υγείας πρέπει να ανταποκριθεί στη προσφορά, αφού υπάρχουν αρκετοί χώροι να φιλοξενήσουν τη νέα δομή (προσωπική εμπειρία) και δεν απαιτείτε παραπάνω προσωπικό , συνεπώς δεν δικαιολογείτε καμιάς μορφής άρνησή  σ αυτή τη προσφορά. Τέλος, ζητάμε από το κράτος να ανταποκριθεί άμεσα»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος