FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Παν. Αντωνακόπουλου με τον Υφ. Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο: Ικανοποίηση του Υπ. Ναυτιλίας για τη λειτουργία του λιμένα Κατακόλου στον τομέα της κρουαζιέρας

Ημερομηνία: 13-04-2021 | Συντάκτης:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Όπου επίσης παρευρέθηκαν ο διευθυντής γραφείου του Υφυπουργού και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για όλα όσα έχουν ως τώρα υλοποιηθεί στο λιμένα Κατακόλου, ώστε αυτός σήμερα να είναι σε θέση να έχει σε πλήρη ετοιμότητα όλες τις απαραίτητες λειτουργίες του, με τις σχετικές άδειες, έτσι ώστε για πρώτη φορά ο λιμένας να έχει ταυτόχρονα όλα αυτά που απαιτούνται προκειμένου να είναι έτοιμος να υποδεχτεί με άρτιο τρόπο την κρουαζιέρα (όταν αυτή επανεκκινήσει).

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΛΤΠ «έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά και χωρίς ουσιαστικά το Ταμείο να έχει έσοδα για όλο το 2020, ώστε επιτέλους να καταφέρουμε το λιμάνι να παρέχει στους παρόχους του όλες τις πιστοποιημένες λειτουργίες».

Ακόμα, ενημέρωσε τους συνομιλητές αναλυτικά για τα έργα που έχουν σχεδιαστεί προς υλοποίηση εντός της τρέχουσας χρονιάς 2021, καθώς και για την εξέλιξη του πολύ σημαντικού έργου αναβάθμισης της Χερσαίας Ζώνης Κατακόλου, που σε λίγες μέρες πλέον θα αρχίσουν οι σχετικές εργασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσαφάδος ευχαρίστησε τον δήμαρχο που αποδέχτηκε την πρόσκληση του και τόνισε ότι βλέπει με ικανοποίηση πως πλέον το λιμάνι Κατακόλου γίνεται ένα εκσυγχρονισμένο και οργανωμένο λιμάνι κρουαζιέρας, προσθέτοντας πως το Υπουργείο ανταποκρίνεται και συνεπικουρεί τις προσπάθειες της διοίκησης.

Ειδικότερα, στην επανεξέταση των μέτρων φύλαξης του ISPS λόγω του covid και των επικείμενων έργων στο λιμάνι.

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος προσκάλεσε τον Υφυπουργό να επισκεφτεί κι ο ίδιος το Κατάκολο και να διαπιστώσει την πρόοδο που συντελείται στο λιμάνι. Κάτι που ήδη σημειώθηκε στην «ατζέντα» του κ. Κατσαφάδου ώστε να κριθεί και το προσεχές διάστημα ανάλογα και με την εξέλιξη της γενικότερης κατάστασης λόγω covid.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος