FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου με τον διοικητή ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη

Ημερομηνία: 24-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Κάνουμε πράξη την ευθύνη του Δήμου στον τομέα κοινωνικής συνοχής και στήριξης»

Με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ Γ. Καραστέργιο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, με την χρόνια οικονομική κρίση, στην οποία προστέθηκαν και οι επιπτώσεις της πανδημίας κυρίως στον οικονομικό ιστό, αναφερόμενος στη σημαντική και ουσιαστική βοήθεια που προσφέρεται μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι, για μας η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, και γενικώς η στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση συν την υγειονομική, είναι προτεραιότητα της πολιτικής μας. Είναι όμως και αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παρεμβαίνει σε κοινωνικά ζητήματα, να στηρίζει μέσω θέσεων εργασίας τον τοπικό πληθυσμό, αλλά επίσης να στηρίζει και με έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε και το Γραφείο Εθελοντισμού το οποίο θα ενσωματώσουμε και στον Οργανισμό του Δήμου πλέον, κι έχουμε ακόμα αναπτύξει αρκετές δράσεις που έχουν βραβευτεί σε πανελλαδικό επίπεδο, ειδικά με το Δίκτυο εθελοντισμού στην περίοδο των πυρκαγιών».

Αναφορικά με την αξιοποίηση των  προγραμμάτων του ΟΑΕΔ., ο κ. Αντωνακόπουλος δηλώνει: «Προχωράμε στη δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Σ’ αυτή τη φάση θα πάρουμε τουλάχιστον 50 άνεργους με ειδικότητες που χρειαζόμαστε. Το πιο βασικό σ’ αυτό το πρόγραμμα είναι τα ένσημα που ασφαλίζουν οι εργαζόμενοι για να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Υλοποιούμε επίσης προγράμματα για ΑΜΕΑ και βάση των αναγκών μας δίνουμε τις ειδικότητες. Και στα δύο προγράμματα ο Δήμος συμμετέχει με μικρό ποσοστό στη μισθολογική δαπάνη από τον προϋπολογισμό του. Έτσι δημιουργούμε θέσεις εργασίας, βοηθάμε συμπολίτες μας να πάρουν σύνταξη, δίνουμε εισόδημα στην περιοχή, τονώνουμε την αγορά. Η συνεργασία μας με τον ΟΑΕΔ είναι αγαστή και κάνουμε πολύ καλή δουλειά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος