FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Β. Γιαννόπουλου με προέδρους των Τ.Κ Πύργου, Επιταλίου, Αλφειούσας: Αναζητούνται λύσεις για  Ποτόκι και Αλφειό

Ημερομηνία: 28-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η διαχείριση των δεματοποιημένων απορριμμάτων στη θέση «Ποτόκι» του Δήμου Πύργου και η περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Αλφειού, ήταν τα θέματα που έθεσαν στον Αντιπεριφερειάχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Πύργου, Επιταλίου και Αλφειούσας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους,  χθες  στο γραφείο του, στον Πύργο.

Οι κ.κ Σιδηροκαστρίτης (αντιπρόεδρος Τ.Κ Πύργου), Μπαλάσκας (πρόεδρος Τ.Κ Επιταλίου) και Δημόπουλος (πρόεδρος Τ.Κ Αλφειούσας) ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο για τις αποφάσεις τους, στην πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν με τη συμμετοχή και των Τ.Σ Βαρβάσαινας και Κολιρίου, μετέφεραν την αγωνία των κατοίκων για την δημόσια υγεία, αφενός λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής, καθώς τα απορρίμματα παραμένουν δεματοποιημένα στο σημείο 10 χρόνια, και αφετέρου λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.  Για τους λόγους αυτούς, ζήτησαν και τις δικές του ενέργειες για την απομάκρυνση των δεμάτων, την περιβαλλοντική αποκατάσταση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, αν και συμφώνησε ότι ήταν εγκληματική η επιλογή του χώρου για την απόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων και η διατήρησή τους εκεί για 10 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο εξήγησε πως ο καταλογισμός ευθυνών και η αποποίηση ευθυνών μπορεί να είναι ο εύκολος δρόμος, ωστόσο, δεν μπορεί να δώσει λύση. Κι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η εξεύρεση λύσης. Εξήγησε πως, μολονότι το θέμα της απομάκρυνσης δεν υπάγεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο ίδιος έχει ήδη ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα. Μετά από αυτοψία που έκανε στο σημείο,  με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη αλλά και σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, εξετάζουν τρόπους για την απομάκρυνση των δεμάτων από το σημείο.  Όσον αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής, που παρουσιάζει σημεία υποβάθμισης, αποκάλυψε πως αποτελεί βασικό μέλημά του και μάλιστα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι εκπρόσωποι των τριών Κοινοτήτων, ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννόπουλο για το ενδιαφέρον, δεσμευόμενοι να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την υλοποίηση όλων των παραπάνω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος