FOLLOW US: facebook twitter

Συναντήσεις Γεωργιόπουλου με Σπανουδάκη & Μαρτζάκλη: Επείγει η μεταφορά του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας και η στελέχωσή του

Ημερομηνία: 26-09-2019 | Συντάκτης:

Θέματα που αφορούν την αστυνομική προστασία, την  ασφάλεια στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και την προετοιμασία της πόλης  ενόψει της Ολυμπιακής χρονιάς του 2020 και της τελετής Αφής τον Μάρτιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συζήτησαν χθες κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος με την περιφερειακή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Τον κ. Γεωργιόπουλο επισκέφθηκαν στο δημαρχείο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Σπανουδάκη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλη που αρχικά ευχήθηκαν στον δήμαρχο καλή και εποικοδομητική θητεία. Στην συνέχεια συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και ο κ. Γεωργιόπουλος τους έθεσε τρία σοβαρά ζητήματα για την πόλη και τον δήμο της Ολυμπίας. Αρχικά έθεσε το θέμα της άμεσης μεταφοράς του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας σε έναν άλλο πιο αξιοπρεπή, σύγχρονο και προσβάσιμο στο κοινό και στους ξένους επισκέπτες χώρο, καθώς όπως είπε η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα στο υπάρχον στεγασμένο κτίριο είναι άθλια και προσβάλλει την πόλη της Ολυμπίας. Για το θέμα αυτό έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, έχουν διερευνηθεί διάφοροι άλλοι χώροι για την στέγασή του, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν καταλήξει πουθενά και ο δήμαρχος το έθεσε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας, γι αυτό και έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αρμόδιο Υπουργό. Ο κ. Σπανουδάκης απάντησε ότι θα θέσει και ο ίδιος το ζήτημα αυτό στον Υπουργό έτσι ώστε να επισπευτεί η μεταφορά του Α.Τ σε ένα άλλο κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα ο δήμαρχος ζήτησε την στελέχωση του Α.Τ Ολυμπίας με προσωπικό, για να μπορέσει να καλύψει και τις ανάγκες αστυνομικής προστασίας της πόλης και των επισκεπτών της καθώς και των υψηλών προσκεκλημένων που θα αφιχθούν στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή της Αφής. Τέλος ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε την στελέχωση και του Α.Τ Δίβρης που αυτή τη στιγμή έχει μόνο δύο αστυνομικούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλης της περιοχής, με συνέπεια τον μηνα Αύγουστο που υπήρχαν και οι άδειες, το Αστυνομικό Τμήμα να μείνει κλειστό!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος