FOLLOW US: facebook twitter

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με Δημάρχους του Νομού – Αρχή με Γεωργιόπουλο και Μπαλιούκο

Ημερομηνία: 18-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Κύκλο επαφών με τους Δημάρχους του Νομού, ξεκίνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, προκειμένου να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη εικόνα των σημαντικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, θέλοντας παράλληλα να καταστήσει σαφές πως στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής αποτελεί η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μέσω της χάραξης ενός κοινού αναπτυξιακού σχεδίου.

Η αρχή έγινε με την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στους δήμους Ανδρίτσαινας -Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και υπήρξε συνάντηση με τους Δημάρχους  κ. Σάκη Μπαλιούκο και κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο αντίστοιχα, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις και με τους υπόλοιπους δημάρχους.

Σε εξαιρετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο, παρουσία και του συνόλου των αντιδημάρχων, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε ευρεία αναφορά στις προοπτικές ανάδειξης του Δήμου, καθώς και στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε ειδική μνεία στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, καθώς και της προβολής των λαογραφικών, πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της Ανδρίτσαινας.

Σε ο, τι αφορά το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, οι παράλληλες δράσεις στα πλαίσια της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον προσεχή Μάρτιο, αποτέλεσαν το  κυρίαρχο θέμα συζήτησης κατά την διάρκεια της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τον Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Αυτό που επισημάνθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνδράμει τον Δήμο, προκειμένου οι δράσεις που θα λάβουν χώρα να συμβάλλουν  στην περαιτέρω ανάδειξη του ονόματος και του ρόλου που δύναται να διαδραματίσει η Αρχαία Ολυμπία.

Επίσης αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η διεξαγωγή του 6ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, ενός αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος, η υλοποίηση και αναβάθμιση του οποίου μπορεί να προσδώσει περαιτέρω οφέλη στην ευρύτερη περιοχή μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος