FOLLOW US: facebook twitter

Συναίνεση και αυτοκριτική

Ημερομηνία: 13-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών και τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα πιο αδύναμα νοικοκυριά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας με εμφανώς πιο συναινετικό ύφος τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία.

Αν και δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για το θέμα των πλειστηριασμών ούτε για το θέμα της έκτακτης ενίσχυσης, ανέφερε ότι αποδέχεται σχετικές προτάσεις από τον Κυρ. Βελόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα αντίστοιχα.

Για την οικονομική ενίσχυση είπε πάντως ότι θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο και θέλησε να διαβεβαιώσει πως «η κυβέρνηση θα σταθεί, όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα, με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι το «πέσαμε έξω» του κ. Γεωργιάδη ισχύει για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης και όχι για τον τουρισμό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πάντως παραδέχθηκε πως «η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε πως μερίδιο ευθύνης έχουν και οι τοπικοί άρχοντες.

Αν γυρίζαμε το ρολόι πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε πιο γρήγορα μέτρα, είπε.

Αλλά, συνέχισε, λέγοντας ότι «ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω» και ότι «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 13/11/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος