FOLLOW US: facebook twitter

Συναίνεση γιατρών ΚΥ-Χριστόπουλου για τη συμμετοχή τους στις εφημερίες του ΓΝ Πύργου: Στον Καρβέλη η πρόταση για την τελική απόφαση

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση για το πώς θα διευθετηθεί η συμμετοχή των γιατρών των Κέντρων Υγείας της Ηλείας στο εφημεριακό πρόγραμμα του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος αποδέχθηκε την αντιπρόταση των γενικών και αγροτικών γιατρών των τριών Κέντρων Υγείας που είχαν αρχικά «επιστρατευτεί» με μηνιαίες μετακινήσεις για να βοηθήσουν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πύργο σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες γιατροί ανέλυσαν την πρότασή τους για μία εφημερίδα μηνιαίως στο ΤΕΠ Παθολογικού από τους γενικούς Γιατρούς και των επτά Κέντρων Υγείας της Ηλείας και δύο εφημερίες από κάθε αγροτικό γιατρό. Ο αριθμός των εφημεριών των γιατρών υπηρεσίας  υπαίθρου όταν αυτό είναι εφικτό μπορεί να αυξηθεί, υπό την προϋπόθεση της έγγραφης συναίνεσης των των επιστημονικά υπευθύνων των Κέντρων Υγείας.

Παράλληλα, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν και στο πρωινό ωράριο την ημέρα της εφημερίας του, παρότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία, επισημαίνοντας ότι ειδικά η Παθολογική Κλινική θα πρέπει να στηριχτεί και να βοηθηθεί, πρωτίστως, εκ των έσω, από τους γιατρούς των παθολογικών ειδικοτήτων, που μπορούν να συνδράμουν στο τμήμα Επειγόντων (πνευμονολογικό, ρευματολογικό, γαστρεντερολογικό, νεφρολογικό, νευρολογικό).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση των γιατρών και συμφωνήθηκε να διαβιβαστεί στον κ. Καρβέλη, προκειμένου σήμερα αν πάρει την οριστική απόφαση και να στείλει τα «εντέλλεσθε», αφού θα πρέπει άμεσα να καταρτιστεί το εφημεριακό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται πως η αρχική απόφαση προέβλεπε μηνιαίες μετακινήσεις γενικών γιατρών μόνο την Αρχ. Ολυμπία και τη Γαστούνη, ενώ αγροτικούς γιατρούς μετακινούσε μόνο από Ζαχάρω, Ανδρίτσαινα, Γαστούνη, Πύργο, Αρχ. Ολυμπία και Κρέστενα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γιατρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος