FOLLOW US: facebook twitter

«Συναγερμός» για πιθανή διασπορά του ιού στη νότια Ηλεία – Στο ΚΥ Ζαχάρως σήμερα 15 πολίτες από τη ΔΕ Αλιφείρας για διενέργεια τεστ

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
-Επισήμως 1 κρούσμα είχε χθες η Ηλεία

Κλίμα ανησυχίας επικρατεί στη Δημοτική Ενότητα Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς διερευνάται το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού από ετεροδημότη που επισκέφθηκε πριν από μερικές ημέρες τοπική κοινότητα της περιοχής και στη συνέχεια αποδείχθηκε θετικός σε τεστ κορονοϊού που έκαναν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το επιβεβαιωμένο κρούσμα συμμετείχε σε εορταστικό τραπέζι στο χωριό πριν από μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα να έχουν θορυβηθεί οι πολίτες που ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ενημερώθηκε χθες για την κατάσταση και, στο πλαίσιο της ταχείας ιχνηλάτησης των επαφών, διέθεσε άμεσα όχημα για τη μεταφορά δεκαπέντε πολιτών σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ τουλάχιστον τριάντα άτομα, με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ευρεία διασπορά του ιού σε μια περιοχή όπου κατοικούν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και περίπου δεκαπέντε ημέρες, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως έχει ξεκινήσει τη λειτουργίας του ως κέντρο διενέργειας τεστ κορονοϊού, αξιοποιώντας τον χώρο του πρώην ΚΗΦΗ, ενώ σύντομα αναμένεται και η παραλαβή μεταλλικού οικίσκου απομόνωσης (isobox) στο πλαίσιο δωρεάς από τον δήμο Ζαχάρως για τη διευκόλυνση των «ύποπτων» κρουσμάτων που θέλουν να υποβληθούν στη σχετική εξέταση.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι στο χθεσινό ανακοινωθέν του ΕΟΔΥ η Ηλεία είχε μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος