FOLLOW US: facebook twitter

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας από ΟΑΣΗ και κτηνοτρόφους στον Πύργο – Αγανάκτηση για τις αποζημιώσεις που δεν πήραν!

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα
-“Αυτή θα είναι η τέταρτη χρονιά που οι ελαιοπαραγωγοί δεν θα πάρουν λεφτά”

Μια συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν τα μέλη της ΟΑΣΗ  Ηλείας μπροστά από το διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για μια ακόμα φορά για το μέλλον των παραγωγών, καθώς ο πρωτογενής τομέας έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και δεν είχε την ανάλογη  οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.

Όπως επισημάνθηκε, οι πληττόμενοι αγρότες δεν έχουν λάβει ακόμα κάποια αποζημίωση παρά μόνο υποσχέσεις, ενώ την ίδια στιγμή τυποποιητές και εισαγωγείς αγροτικών προϊόντων έχουν αποζημιωθεί από την κυβέρνηση. Όπως κατήγγειλαν μάλιστα τα μέλη του ΔΣ της ΟΑΣΗ αν και έχουν ζητήσει συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας εδώ και 15 μέρες αυτή δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης  αναφερόμενος στα θέματα των αποζημιώσεων αλλά και των χαμηλών τιμών των προίόντων εξαιτίας της πανδημίας τόνισε ότι: «Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία και από την προηγούμενη καραντίνα είναι πολύ σοβαρά.  Έχουμε πάει στην Περιφέρεια και στην Πάτρα και εδώ, έχουμε μιλήσει με τους Αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις, έχουμε θέσει τα προβλήματα, αλλά η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα. Δεν έδωσε ούτε μία μπάλα σανό στην κάθε προβατίνα για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους. Για το λάδι δεν έχουν δώσει τίποτα ούτε τα 30€ που λένε. Η κυβέρνηση είπε ότι θα αποζημιώσει το πρώιμο καρπούζι το οποίο σημαίνει αποζημιώσεις για 497 αγρότες σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή μία κοροϊδία που καλύπτει το 20% των καρπουζοπαραγωγών.  Ζητάμε να αποζημιωθεί όλο το καρπούζι και το όψιμο που είναι το περισσότερο. Τα νέα που έχουν έρθει τώρα λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας είναι ότι το πορτοκάλι που έχει στην λαϊκή και στο ράφι, 1,9€ και αγοράζεται από τους παραγωγούς 0,24€. Το λάδι που είχε μία ανοδική πορεία το σταμάτησαν σε ένα επίπεδο του 2,60€ και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην συνέχεια».

Συμπληρώνοντας, από τη δική του πλευρά, ο Χρήστος Γιαννόπουλος,ανέφερε ότι : «Η κυβέρνηση με την έναρξη του νέου κύματος άρχισε να μοιράζει λεφτά σε όλους, πλην των εργαζομένων, των αγροτών αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, ενώ στους προπαγανδιστές τους, στα μεγάλα συγκροτήματα και τα μεγάλα κανάλια βρίσκουν χρήματα, όπως και σε βιομήχανους εισαγωγείς αλλά και σε τυποποιητές αγροτικών προϊόντων που μεταξύ αυτών είναι και εκείνοι που σήμερα παίζουν με την τιμή του λαδιού. Είναι η τέταρτη χρονιά που ο ελαιοπαραγωγός δεν θα πάρει λεφτά. Το ίδιο γίνεται και με τους εξαγωγείς καρπουζιού που ενισχύονται, με τους εισαγωγείς πατάτας από τρίτες χώρες όπου και αυτοί παίρνουν αποζημιώσεις, ενώ υπάρχει μεγάλο ζήτημα και με τους εισαγωγείς κηπευτικών που ενισχύονται για να φέρνουν από τρίτες χώρες ομοειδή με τα ελληνικά προϊόντα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος