FOLLOW US: facebook twitter

Συμβολικά σημεία των καιρών…

Ημερομηνία: 17-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Από την Παρασκευή που ολοκληρώθηκε η συνταγματική μεταρρύθμιση στην ΠΓΔΜ και η σκυτάλη για την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών πέρασε στην Ελλάδα, ξεκίνησε μια πρωτοφανής επιχείρηση εκφοβισμού και εκβιασμού βουλευτών με στόχο να μην ψηφίσουν τη συμφωνία, όταν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή.

Όπως αποκαλύφθηκε, πίσω από αυτή την επιχείρηση ήταν στελέχη της Ν.Δ. στα οποία ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Κυρανάκης, έδωσε πλήρη κάλυψη.

Μετά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση και την εκδήλωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της Βουλής στην κυβέρνησή του, ξεκίνησε νέος γύρος  επιθέσεων εναντίον εκείνων των βουλευτών από άλλα κόμματα οι οποίοι είχαν αφήσει να εννοηθεί ή είχαν δηλώσει πως θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Η στοχοποίηση των Δανέλλη, Κουντουρά, Παπακώστα, Ζουράρι, Παπαχριστόπουλου και Κόκκαλη είναι το ελάχιστο. Οι ύβρεις, οι χυδαιότητες και οι εξευτελιστικές αναφορές στο πρόσωπό τους είναι ο κανόνας στο μεγαλύτερο μέρος του αντιπολιτευτικού Τύπου που στηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα χειρότερα όμως γίνονται στο παρασκήνιο. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες μας κάνουν λόγο για χιλιάδες ανώνυμες απειλές σε βάρος πολλών από τους προαναφερόμενους βουλευτές. Πολλές από αυτές αφορούν ευθέως και τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα ορισμένων από αυτούς. Ο εισαγγελέας έχει λάβει γνώση των απειλών.

Όλα αυτά δεν παραπέμπουν σε ευνομούμενη πολιτεία όπου η πολιτική αντιπαράθεση κινείται στο δημοκρατικό πλαίσιο. Όλα αυτά συνιστούν παραβίαση των αρχών λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και παραπέμπουν σε δράση παρακρατικών μηχανισμών.

Ελπίζαμε ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία και θα διακήρυττε την προσήλωσή του στις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας του πολιτεύματος. Θα καταδίκαζε, δηλαδή, τις επιθέσεις κατά βουλευτών και θα υπερασπιζόταν το δικαίωμά τους να ενεργούν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Δεν το έπραξε, μολονότι από τη Ν.Δ μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη -η οποία είναι και παλαιότερη από αυτόν στην πολιτική- καταδίκασε την προσπάθεια επηρεασμού της συνείδησης βουλευτών μέσω της στοχοποίησής τους, του εκφοβισμού και των εκβιασμών. Συμβολικά σημεία των καιρών…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος